نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

انعقاد 12 قرارداد فرصت مطالعاتی استادان دانشگاه در محیط صنعت

 دکتر علی اصغر توفیق در گفت و گو با  ایرنا به برگزاری جلسات مشترک مستمر معاونت پژوهشی وزارت صنعت با روسای دانشگاه ها، روسای سازمان های استانی وزارت صنعت و معدن و صاحبان کارخانه ها اشاره کرد و گفت: این جلسات به منظور بررسی 6 طرح حمایتی از دانشگاهیان و فعالان صنعت برگزار می شود.

معاونت های پژوهشی وزارتخانه های علوم و صنعت از اواخر سال گذشته تاکنون تفاهم نامه های همکاری در زمینه 6 طرح پسادکتری صنعتی، فرصت های مطالعاتی داخل کشور استادان دانشگاه در واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری، حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری، کارورزی دانشجویان در محیط های صنعتی، مشاوران مادر صنعتی و حضور نخبگان صنعتی در دانشگاه ها به امضا رسانده اند که راهکارهای اجرایی شدن آنها در جلسات مشترک ذینفعان مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
معاون پژوهشی وزارت صنعت، اهمیت این 6 طرح را یکسان دانست و گفت: این طرح های حمایتی می تواند به موازات هم پیش رود و بسته به شرایط، ممکن است سرعت یکی بیشتر و یکی کمتر باشد و به طور طبیعی، درصورتی که برخی طرح ها با سرعت مناسب حرکت کند توجه مان را به سمت طرح هایی که سرعت کمتری دارند، معطوف خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: البته دو طرح فرصت های مطالعاتی داخلی و دوره های پسادکتری صنعتی، حرف های جدیدی دارند و توجه بیشتری می طلبند که از حدود یک سال قبل که بحث آن را مطرح کردیم تا امروز که به اجرا درآمده اند، بیشتر نقدهای صورت گرفته، مفید بودن آنها را تایید می کنند.
توفیق ادامه داد: در گام اول، اجرای 50 فرصت مطالعاتی استادان در محیط های صنعتی را برای امسال هدف گذاری کرده بودیم که برخی معتقدند عدد 50 زیاد است زیرا اجرای این طرح در عمل نیز باید دیده شود و هماهنگی میان طرفین به وجود آید زیرا چنانچه نتیجه خوبی از این طرح به دست نیاید، تاثیر منفی روی دیگر طرح ها خواهد گذاشت.
وی تصریح کرد: ما نیز دیدگاه های مطرح شده را پذیرفته ایم و اصراری بر اجرای 50 طرح برای امسال نداریم هرچند ممکن است در فرصت باقی مانده تا پایان سال به این عدد یا حتی بیشتر نیز برسیم.
به گفته توفیق، تاکنون 12 قرارداد فرصت مطالعاتی استادان دانشگاه در صنعت منعقد شده که با توجه به چالش های موجود در نیمه اول امسال، عدد خوبی بوده است.
 با وجود اینکه مدت زمان فرصت مطالعاتی استادان دانشگاه در صنعت، یک سال تعیین شده است، سرنوشت طرح هایی که نیازمند زمان بیشتری هستند، چه خواهد بود؟
معاون وزیر صنعت در پاسخ به این سوال اظهار کرد: اکنون نیز طرح هایی بین استادان دانشگاه و صنعت هست که چند سال به طول می انجامد و فرصت مطالعاتی، این زمینه را فراهم می کند که استاد دانشگاه در صنعت، حضور یابد و با انگیزه و مطالعه، کار بر روی یک موضوع مشخص راکه از قبل دارد، آغاز کند تا در آینده به تعریف پروژه های بزرگتری برسد.
وی تاکید کرد: ممکن است اجرای این پروژه های بزرگتر در قالب عقد قرارداد حتی تا پنج سال طول بکشد و هدف اصلی ما این بود استادانی که گلایه می کنند از صنعت خبر ندارند و بازدیدهای یک روزه و دو روزه، نمی تواند مشکلی را حل کند، بتوانند حداقل یک سال فرصت کار در صنعت و مطالعه روی مسایل صنعتی را پیدا کنند و چند پروژه را توسعه دهند، قراردادهای کلان ببندند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را درگیر پروژه های صنعتی کنند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل