رؤیای ارتباطات لیزری در فضا محقق می شود

 ارتباطات لیزری امکان تبادل حجم قابل توجهی از اطلاعات، آن هم با سرعتی چشمگیر را فراهم می کند. اما استفاده از این فناوری در فضا همواره در حد یک رؤیای دست نیافتنی مطرح بوده است.

اکنون آژانس فضانوردی اروپا (اسا) اعلام کرده که در قالب مأموریت برخورد سیارکی (AIM) پروژه ارتباطات لیزری فضایی را به واقعیت تبدیل می کند، آن هم در فاصله ای درحدود ۷۵ میلیون کیلومتر و این درحالی است که کاوشگری که در این مأموریت به کار گرفته می شود به دور سیارک دوتایی در حال گردش است.

توسعه ارتباطات در فضا در حالی که اکتشافات در این عرصه سرعت قابل توجهی پیدا کرده همواره به عنوان یک چالش بزرگ در نظر گرفته می شود.

طی بیش از نیم قرنی که انسان حضور جدی در فضا داشته از امواج رادیویی برای ارتباطات فضایی استفاده می کرده است. اما این نگرش با مشکلات و محدودیتهای خاص خود همراه بوده است.

به عنوان مثال می توان به مأموریت «افق های نو» (New Horizons) اشاره کرد که هم اکنون در لبه منظومه شمسی قرار دارد و در آستانه خروج از آن قرار دارد. فاصله قابل توجه این کاوشگر با زمین موجب شده تا انتقال داده های آن به سیاره مادر ۱۶ ماه به طول انجامد!

به گزارش مهر،ایده جایگزین سازی این سیستم با پرتوهای لیزری از مدتها پیش مطرح بوده و حالا به نظر می رسد با پروژه آژانس فضانوردی اروپا این ایده رنگ واقعیت به خود گرفته و ارسال اطلاعات در فضا با سرعتی ماورای تصور صورت گیرد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا