ویتامین B با بدن چه میکند؟
مهنوش صاحبدل در گفتوگو با ایسنا؛ اظهار کرد: ویتامین B یکی از ویتامینهای مهم محلول در آب است که شامل انواع مختلف B1، B2، B3 و دیگر ویتامینهای این گروه است.
وی ادامه داد: تامین ویتامین B برای بدن از اهمیت بالایی برخوردار است و هر کدام از انواع مختلف آن در موارد به خصوصی در بدن تاثیر دارند. بیشتر ویتامینهای گروه B مانند B6 ، B9 و B12 در خونسازی نقش دارند و بسیاری از کمخونیهای موجود در افراد ناشی از کمبود ویتامینهای گروه B است.
صاحبدل عنوان کرد: ویتامین B1 یکی از ویتامینهای گروه B است که در دستگاه حرکتی بدن و ماهیچهها نقش دارد و کمبود آن میتواند موجب بیماریهای عروقی شود.
وی گفت: همچنین ویتامین B2 یکی از ویتامینهای مهم برای رشد و ترمیم پوست، مو و ناخن است. این ویتامین که کمبود آن در کشور ما قابل توجه است، بیشتر در منابع لبنیات پاستوریزه یافت میشود. B2 به نور و حرارت حساس است و به همین دلیل شیر فلهای معمولا B2 زیادی ندارد و توصیه میشود از شیر پاستوریزه پاکتی استفاده شود.
این کارشناس تغذیه افزود: ویتامین B3 (نیاسین) نیز که برای درمان کلسترول بالا استفاده میشود، بیشتر در غلات و حبوبات و منابع گوشتی یافت میشود.
صاحبدل ادامه داد: ویتامین B6 (پیرودوکسین) نیز یکی دیگر از ویتامینهای گروه B است که موجب جذب پروتئین و چربی در بدن میشود. B9 (اسید فولیک)، نقش عمدهای در تشکیل گلبولهای قرمز و رفع کمخونی دارد. این ویتامین بیشتر در میوهها و سبزیها مانند اسفناج، کلم و خیار یافت میشود.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: ویتامین B12 (کوبالامین) نیز به عنوان یکی از مهمترین ویتامینهای گروه B، نقش مهمی در فرایند خونسازی بدن دارد. این ویتامین در مواد غذایی مانند جگر گاو، ماهی قزلآلا و زرده تخممرغ وجود دارد و کمبود آن نیز موجب ناراحتی عصبی و کمخونی در افراد میشود.
وی گفت: در مجموع یکی از عوارض مهم کمبود ویتامین B در بدن، افسردگی، گوشهگیری و بیاشتهایی در افراد است.
No tags for this post.