سالانه 800 میلیون تن گاز گلخانه ای در کشور تولید می شود
علی رجبی عصر پنجشنبه در بیست و دومین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در مشهد افزود: براساس گزارشات بین المللی ، ایران در سال 2008 تقریبا 540 میلیون تن تولید گاز گلخانه ای منواکسید کربن داشته است.
وی اظهار کرد: این میزان امسال به بیش از 800 میلیون تن افزایش یافته که در صورت تداوم روند موجود در سال 2025 این مقدار به یک میلیارد و 800 میلیون تن خواهد رسید.
رجبی با اشاره به پیوستن ایران به کنوانسیون تغییرات آب و هوایی و ضرورت اجرایی شدن مصوبات آن، گفت: بر این اساس ایران باید اعلام کند طی سال های 2020 تا 2030 میلادی قادر به کاهش چند درصد از تولید گاز گلخانه ای منواکسید کربن است.
این مقام مسئول اظهار کرد: اگر ظرف پنج سال آینده به صورت داوطلبانه اقدام به کاهش این میزان نکنیم با تحریم های تنبیهی برای کارخانه ها و تولیدات خود روبه رو خواهیم شد.
وی تاکید کرد: طی پنج سال آینده باید کارهای زیربنایی برای این منظور درکشور رقم بخورد.
رییس مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان محیط زیست گفت: مصرف سوخت کمتر و کاهش تولید کربن نه تنها منجر به کاهش آلودگی هوا می شود بلکه در کاهش روند افزایشی گرم شدن کره زمین تاثیر دارد.
وی تاکید کرد: ایران در صورت تداوم روند مصرف انرژی و عدم توجه به بهینه سازی مصرف انرژی تا سال 2020 به وارد کننده انرژی تبدیل می شود.
آلاینده های هوا به دو بخش آلوده کننده های عمده و خطرناک تقسیم می شوند که بخش اول شامل ساکس ها، ناکس ها، ازن و ذرات معلق و بخش دوم که شاید کمتر به آن پرداخته شده شامل جیوه، میتیل کلراید و بنزن است.
دسته دوم بسیار خطرناک هستند و بنا به اعلام برخی مراجع علمی برای این دسته حدود 188 نمونه اعلام کرده اند که می توانند تاثیرات مخربی بر سلامت انسان و محیط زیست داشته باشند.
به گزارش ایرنا , این آلاینده ها آثار سوء بر سلامتی انسان و محیط زیست دارد و به مرور موجب بروز انواع بیماری ها از جمله ناباروری، اختلالات جنسیتی و در برخی موارد بروز سرطان شوند، همچنین بر اساس مطالعات مراکز علمی جهان در بخش محیط زیست می توانند بر کشاورزی ما به علت بارش باران های اسیدی تاثیر بگذارند، موجب تخریب لایه ازون شوند و همچنین نقش پررنگی در تغییرات آب و هوایی داشته باشند.