دکتر محمد پورکاظمی در گفتوگو با ایسنا تولید ماهی تیلاپیا را از طرحهای این مؤسسه ذکر کرد و افزود: به منظور پرورش ماهی تیلاپیا در کشور اقدام به اجرای بیش از 20 پروژه تحقیقاتی در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور (بافق یزد) کردیم که نتایج بسیار ارزشمندی حاصل شد.
وی تکثیر و پرورش و تغییر جنسیت ماهیان تیلاپیا را از جمله این دستاوردها عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر پروژه تولید ماهی «ابر نر» را در دست اجرا داریم.
پورکاظمی به مزایای تولید ماهی ابر نر اشاره کرد و یادآور شد: ماهی ابر نر به جای دارا بودن دو کروموزم X و Y دارای دو کروموزم Y Y است و از این رو در تلاقی با هر ماهی ماده (XX)، بچه ماهی نر تولید میشود.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی با اشاره به اجرای این پروژه در یزد خاطرنشان کرد: با توجه به دستاوردهای تحقیقاتی و برخورداری از دانش فنی و همچنین به منظور تولید در مناطق مناسب کشور از یک طرف و ایجاد اشتغال، تامین پروتئین و به ویژه جلوگیری از خروج ارز چند میلیون دلاری از طرف دیگر، طی دو سال اخیر موسسه و سازمان شیلات ایران جلسات مشترک متعددی با مسؤولان سازمان محیط زیست داشتهاند که در صورت موافقت آنها، پرورش ماهی تیلاپیا در استانهای مستعد و مناسب انجام خواهد شد.
No tags for this post.