نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تبعات فرهنگی فناوری های جدید باید مدیریت شوند

دکتر محمدرضا مخبر دزفولی در شصت و هشتمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: در برخی دانشگاه های جهان اسلام در این مورد کارهای مفیدی انجام شده است که می توان از این تجربیات استفاده کرد.دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر توجه به موضوع فناوری های ملی در تدوین بودجه های سالانه و برنامه های توسعه ای تاکید کرد.

دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی نیز در این جلسه تسریع در تدوین و تصویب اسناد ملی فناوری هایی مانند نفت، پتروشیمی و ریلی را خواستار شد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: باید اسناد ملی فناوری های کشور به گونه ای تدوین و تصویب شوند که شرکت های خارجی که در کشور طرح هایی را اجرا می کنند، موظف به انتقال فناوری ها شوند.
در ادامه جلسه اعضای این شورا همچنین با توجه به سفرهای متعدد هیات های خارجی علمی و اقتصادی به کشور، خواستار تدوین هرچه سریع تر سند دیپلماسی علم و فناوری شدند.
دستور جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بررسی روند فعالیت ها و دستاوردهای 'ستاد توسعه علم و فناوری های سلول بنیادین' بود؛ از این رو در گزارشی که در مورد سلول های بنیادین در جهان و چشم انداز پیش روی این فناوری در 15سال آینده ارایه شد، الزامات ایفای نقش شایسته کشور در این عرصه مورد دسته بندی قرار گرفت.
از جمله اقدامات مورد اشاره می توان به مواردی مانند ساماندهی قوانین و مقررات این حوزه و حمایت حقوقی از فعالان بخش سلول های بنیادین، ایجاد بانک اطلاعاتی فعالان این بخش، فعالیت به منظور تخصیص بودجه مناسب برای فعالیت های سلول های بنیادین، ترویج استفاده و فرهنگ سازی در این بخش، اهتمام به آموزش مباحث پایه و توجه به اخلاق و فقه پزشکی در بخش سلول های بنیادین اشاره کرد.
پس از ارایه این گزارش اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به بیان نظرات خود در خصوص تقاضامحور شدن تحقیقات و فعالیت ها، تسریع در تبدیل این مطالعات به ارزش افزوده، ایفای نقش بیشتر بخش خصوصی در این زمینه و ارایه مشوق های موثر برای گسترش این فعالیت ها، تدوین پیوست فرهنگی فعالیت ها در مورد سلول های بنیادین و گنجاندن طرح های مرتبط به سلول های بنیادین در فهرست طرح های کلان ملی شدند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل