دکتر حسن کریمی با اعلام این خبر اظهار کرد: این پژوهشگاه پیشنویس برخی از استانداردهای شاخه «مدیریت پروژههای فضایی» و «تضمین محصول فضایی» را برای تصویب و دریافت شماره ملی به سازمان ملی استاندارد کشور ارائه کرده است که با تصویب و صدور مجوز منتشر خواهد شد.
وی افزود: پژوهشگاه فضایی ایران با اخذ مجوزهای لازم از سازمان ملی استاندارد کشور با همکاری تمامی ارگانهای ذینفع اقدام به تهیه و تدوین سه عنوان پیشنویس از استانداردهای شاخه «مدیریت پروژههای فضایی» و دو عنوان از استانداردهای شاخه «تضمین محصول فضایی» کرده و آنها را برای بررسی و تصویب و اخذ شماره ملی به سازمان ملی استاندارد ارائه کرده که در مرحله اول، برخی از این عناوین در آستانه اخذ مجوز است.
کریمی افزود: با توجه به فقدان استانداردهای ملی فضایی در کشور به عنوان مبنای کار سازمانهای ذینفع در عرصه صنعت فضایی از اواخر سال ۱۳۹۲، پژوهشگاه فضایی ایران با اخذ مجوزهای لازم به منظور تدوین استانداردهای مورد نظر از سازمان ملی استاندارد ایران، همکاری گستردهای را با این سازمان برای تدوین استانداردهای ملی فضایی آغاز کرده است.
وی ادامه داد: پیچیدگی و ریسک بالای پروژههای فضایی به لحاظ سطح فناوری و هزینهبر بودن آنها در مقایسه با دیگر صنایع، موجبات به کارگیری الزامات استانداردی سطح بالایی را در تمامی فرایندهای این حوزه اعم از فعالیتهای مدیریتی، مهندسی و تضمین محصول فراهم میکند تا بتوان از این طریق موفقیت مورد انتظار در ماموریتهای فضایی را تضمین کرد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران یادآور شد: امروزه، سیاستهای کلان کشور در عرصه علوم و فناوری فضایی و برنامهریزیهای به عمل آمده در این خصوص، لزوم تهیه و اجرای استانداردهای ملی فضایی را ضروری میکند. بهکارگیری استانداردهای ملی فضایی در متن قراردادهای پروژههای فضایی و ملزم کردن متولیان امر به اجرای آنها میتواند ضریب اطمینانبخشی تحقق محصولات فضایی را بالا ببرد.
در جهت اجرایی کردن موضوع، معاونت تضمین کیفیت و ایمنی پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری سازمان ملی استاندارد کشور برای تدوین استانداردهای فضایی ملی، اقدام به تشکیل کمیته برنامهریزی راهبردی با کارگروههای تخصصی مربوط کرده که با حضور تمامی ذینفعان اعم از صاحبنظران و کارشناسان سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان فضایی ایران، سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دانشگاههای تراز اول کشور و استادان و نخبگان مراکز علمی و تحقیقاتی برگزار شده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار کرد: در نتیجه این جلسات، سه پیشنویس اولیه از استانداردهای شاخه «مدیریت پروژههای فضایی» و دو پیشنویس استانداردهای شاخه «تصمین محصول فضایی» تهیه شده و به سازمان ملی استاندارد برای ویراستاری و تصویب و اخذ شماره ملی استاندارد ارائه شده است.
وی افزود: بدین ترتیب، با اخذ مجوز برای پیشنویسهای یادشده، اولین مجموعه استانداردهای ملی فضایی ایران منتشر میشود و به عنوان استاندارد ملی مرجع، مورد یهرهبرداری ذینفعان صنعت فضایی کشور قرار خواهد گرفت. کریمی تصریح کرد: پژوهشگاه فضایی ایران که تدوین استانداردهای ملی فضایی را طی یک برنامه پنج ساله در دستور کار خود دارد، تدوین شش عنوان استاندارد دیگر از سری استانداردهای ملی فضایی را در دست اجرا دارد.
No tags for this post.