نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

همکاری 70 درصد اساتید و پژوهشگران برتر کشور با این بنیاد

نصرت الله ضرغام در نشست تخصصی با روسا و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور دارای 15 کارگروه تخصصی است، گفت: یک درصد از تولید علمی کشور با حمایت صندوق صورت گرفته است این در حالی است که فقط 25 هزارم درصد از منابع تحقیقاتی کشور به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شش میلیون و 700 هزار دانشجو در کشور تحصیل می کنند، افزود: از این تعداد 77 هزار دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند که باید بتوانیم از ظرفیت این دانشجویان در راستای توسعه کشور بهره مند شویم.ضرغام با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های منطقه‌ای در جذب دانشجویان خارجی استفاده کنیم، تصریح کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم شرکت‌های قوی با کسب درآمد هنگفت را در حوزه فناوری‌های جدید راه‌اندازی کنیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی با بیان اینکه با تکیه بر منابع محدود دولتی و شهریه‌ها زمینه این امر مهیا نیست، خاطرنشان کرد: در حوزه تولید علم و فناوری‌های جدید به نسبت یک درصد جمعیت دنیا شرایط مناسبی را داریم، اما به هیچ وجه در بخش کیفیت تولیدات همتراز با دیگر کشورها پیشرفت نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه همه ایرانیان مخاطبان بنیاد ملی علم ایران هستند و این بنیاد از نظر حمایت از ثبت اختراع در کشور مقام نخست را دارد، گفت: این بنیاد تاکنون به منظور حمایت و همکاری نخبگان 670 قرارداد با وزارتخانه‌ها و دانشگاه‌ها منعقد کرده است.

ضرغام با بیان اینکه 75 درصد ایرانیان مراکز علمی خارج از کشور به همکاری با بنیاد ملی علم ایران علاقمند هستند و برای استفاده از ظرفیت علمی آنها سیاست گذاری شده است، تاکید کرد: در حال حاضر 70 درصد اساتید و پژوهشگران برتر کشور با بنیاد ملی علم ایران همکاری دارند و 15 کارگروه در این بنیاد تشکیل شده است.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی با بیان اینکه آمریکا 35 درصد و ژاپن 25 درصد دارایی‌های فکری جهان را در اختیار دارند، افزود: کشورهای مختلف برای دست یافتن به توسعه و رفاه، دروازه‌های خود را به روی نخبگان سراسر جهان بازکرده‌اند و همچنین خود نیز اقدام به نخبه پروری می‌کنند.

وی با بیان اینکه 40 درصد محصولات تجارت جهانی را تولیدات دانش بنیان تشکیل می دهند، تصریح کرد: هدف این بنیاد حمایت از تمامی فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان کشور است.ضرغام با بیان اینکه مراکز نوآوری نقش مهمی در توسعه دانش بنیادی و در نهایت تبدیل آن به ثروت ایفا می‌کنند، خاطرنشان کرد: مرکز نوآوری متشکل از یک یا چند تیم نوآوری است که با همکاری مراکز تحقیقاتی و شرکت های متقاضی محصولات جدید در چارچوب برنامه‌ای بلندمدت فعالیت می‌کنند.

رییس بنیاد ملی علم ایران هدف از تشکیل مرکز توسعه نوآوری را کمک به شکل گیری اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان، حمایت از تحقیقاتی که از توانایی بالقوه لازم جهت عرضه دستاوردهای فناورانه و تجاری سازی آنها برخوردارند، عنوان کرد و گفت: کمک به بهره مند شدن جامعه از دستاوردهای تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور و کمک به اشتغال نخبگان کشور از دیگر اهداف تشکیل این مرکز است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل