دکتر ضیا هاشمی شامگاه گذشته، 19 مهرماه، در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره ملی حرکت در آمفیتئاتر دانشکده علوم دانشگاه فردوسی، با بیان اینکه توسعه اتحادیههای انجمنهای علمی راهکاری بوده که برای ارتقای انجمنهای علمی پیش گرفتهایم، اظهار کرد: امیدواریم شکلگیری اتحادیههای انجمنهای علمی تضمینی برای توفیقات فرادانشگاهی به دست آورد و به نهادینه شدن انجمنهای علمی کمک کند.
وی ادامه داد: طی یک سال گذشته علاوه بر اتحادیه انجمنهای علمی برق، پنج اتحادیه دیگر روانشناسی و مشاوره، معماری، مرمت و شهرسازی، دامپزشکی، محیط زیست و شیمی تشکیل شد.معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حمایت از فعالیت انجمنهای علمی جزو ماموریتهای ذاتی دانشگاه بوده و تنها یک فعالیت فوقبرنامه و زینتی محسوب نمیشود.
هاشمی با بیان اینکه انجمنهای علمی کانون حضور نخبگان بوده است، خاطرنشان کرد: انجمنها ظرفیت بیبدیل دانشگاهها هستند. سایر تشکلها نیز محترم بوده ولی انجمنهای علمی یک ظرفیت استثنایی محسوب میشوند و باید مدیران دانشگاهها به آنها توجه بیشتری داشته باشند.
وی با ابراز تاسف از اینکه بیشترین گلایه انجمنهای علمی مربوط به کمبود امکانات آنهاست، ادامه داد: توقع دارم شما دانشجویان نیز صدای خود را برسانید تا با یکدیگر موانع را برطرف کنیم تا این ظرفیتها و استعدادها به علت کمبود بودجه هدر نرود و با امکانات بهتری بتوانید به تلاش خود ادامه دهید.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه 300 انجمن علمی اساتید در کشور فعالیت میکند، تصریح کرد: به زودی مکانیزم پیوند انجمنهای علمی دانشجویی با انجمنهای علمی اساتید را ایجاد خواهیم کرد.
هاشمی با اعلام اینکه انجمنهای علمی فنی و مهندسی 1.5 برابر سهم خود در هشتمین جشنواره ملی حرکت حضور داشتند، تصریح کرد: با توجه به اینکه تنها 30 درصد انجمنهای علمی فنی و مهندسی در این جشنواره حضور داشتند ولی 45 درصد آثار ارسال شده به هشتمین جشنواره ملی حرکت مربوط به آنان است.
وی با تاکید براینکه حضور و سهم انجمنهای علمی هنر و کشاورزی تقریبا برابر بود، افزود: حضور انجمنهای علمی علوم انسانی 33 درصد بوده در حالی که آثار آنها در این جشنواره 17 درصد کل آثار را شامل میشده است. بنابراین باید در تمام دانشگاهها تلاش بیشتری شود تا سهم واقعی برای هر انجمن ایجاد شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بالغ بر 700 انجمن علمی برتر در کشور فعالیت میکنند و 500 اثر از آنان به این مرحله از جشنواره رسیده است، عنوان کرد: از انجمنهایی پرتلاشی که شما نماینده آن هستید میتوان نتیجه گرفت چه شور و هیجانی در دانشگاهها وجود دارد.
هاشمی انجمنهای علمی را یکی از اصلیترین مجامع دانشجویی دانست و اضافه کرد: در انجمنهای علمی رنگینکمانی از تخصصها و دانشمندان مختلف در زمینه مهندسی، کشاورزی، معماری و هنر فعالیت دارند. در واقع آنها سرمایههای بیبدیل دانشگاه هستند که باید به دنبال شناسایی ضعفها و استعدادهای خود باشند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود 6000 انجمن علمی در کشور ارقام کمک هزینه آنها مناسب نبوده و ما به دنبال ارتقای این رقم هستیم.
هاشمی با بیان این که انجمنهای علمی باید ارتباطشان را با مجامع دولتی، غیردولتی و صنعت گسترش دهند، افزود: ارتباطات بروندانشگاهی را توصیه نمیکنم زیرا دانشگاه باید پیشرو و پیشگام باشد و به مجامع بیرون خط بدهد نه اینکه از آنها خط بگیرد.
وی با اشاره به اینکه انجمنهای علمی باید از بودجه فراوانی که در کشور وجود دارد، استفاده کنند، اظهار کرد: مدیران و مسوولان موظف هستند که به شکوفایی استعدادهای انجمنهای علمی کمک کنند زیرا از طرفی آنها خود، نیازمند شما هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در انجمنهای علمی رشد، شکوفایی علمی و مدیریت مالی را تجربه میکنید که موجب توانمندی شما میشود، ادامه داد: امکان استخدام و ورود به بازار کار برای دانشجویان فعال در انجمنهای علمی به دلیل تجربه مدیریتی در مقایسه با سایر دانشجویان بسیار بیشتر است.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید براینکه بودجه اصلی دانشگاهها باید صرف انجمنهای علمی شود، تصریح کرد: همانطور که آموزش وظیفه اصلی دانشگاه بوده، حوزه فرهنگی و علمی نیز جزو ماموریتهای اصلی دانشگاه است. بنابراین نباید تنها بودجههای فوقبرنامه را برای انجمنهای علمی در نظر گرفت.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه نگاه درستی در دانشگاه نسبت به انجمنهای علمی وجود ندارد، افزود: ما به عنوان مسوولان فرهنگی، آموزشی و مدیران آموزشگاهها باید نگاه درستی به انجمنهای علمی داشته باشیم و بدانیم که به این ظرفیت دانشجویی برای حل مسائل کشوری نیاز داریم و مشکلاتمان از طریق آنان حل میشود.
در ادامه این مراسم محمد کافی، رییس دانشگاه فردوسی، نیز اتصال کارآفرینی با دانشافزایی و پژوهش، ارتباط و اتصال صنعت با دانشگاه و دوستی ملل و اقوام ایرانی را ازجمله دستاوردهای این دوره از جشنواره حرکت دانست و عنوان کرد: این دستاوردها به راحتی به دست نمیآید و امیدوارم این جشنواره سال به سال پربارتر شود.
No tags for this post.