دستگاه از بین برنده بوهای نامطبوع ساخته شد

نعمت اله جعفرزاده حقیقی فرد، مدير عامل شركت دانش بنيان «سامان پژوهان سلامت محیط» مستقر در پارک علم وفناوری استان خوزستان و مجری طرح « طراحی و ساخت سیستم حذف بوی ایستگاه های پمپاژ فاضلاب با استفاده از روش بیوفیلتر»در گفتگو با مهر گفت: سولفید هیدروژن از جمله آلاینده های سمی هوا با بوی مخصوص است كه  مقدار قابل ملاحظه ای از این گاز در ارتباط با فعالیت های صنعتی از قبیل پالایشگاهای نفت ، شبکه های جمع آوری و تصفیه خانه های فاضلاب، صنایع کاغذ سازی و غیره تولید می شود.

وی افزود: از این رو به فکر افتادیم تا سیستمی را با کارکرد حذف بو طراحی کنیم و توانستیم در نهایت سیستم حذف بوهای نامطبوع را بسازیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه در این سیستم از صافی زیستی استفاده کرده ایم، ادامه داد: صافی زیستی یک فناوری سازگار جهت کنترل آلودگی هوا با هزینه پایین و بازدهی بالا است که کاربرد آن به دلیل راهبری ساده و عدم ایجاد مواد زائد دفعی در سال های اخیر، توسعه  قابل توجهی پیدا کرده است.

وی در خصوص اجزای سیستم گفت: بدنه فیلتر، مواد پرکننده ( مدیا)، الکتروموتور مکنده – دمنده، پمپ آب جبرانی  و پمپ آب در چرخش از اجزای اصلی سیستم حذف بو هستند.

وی با بیان اینکه برای نصب این دستگاه به فضای ۲ تا ۱۰ مترمکعبی نیاز است، افزود: نصب و راه اندازی این سیستم حجیم نیاز به لوله کشی، مخزن آب، پمپ های مختلف برای جابجایی سیال و…. دارد و با یک فرآیند بیولوژیکی در این سیستم بوی نامطبوع در فضا از بین می رود.

جعفر زاده با تاکید بر اینکه دانش فنی ساخت سیستم حذف بو را به صورت کامل بدست آورده ایم، اظهار داشت: نمونه های خارجی این دستگاه برای استقرار در کشور هزینه بر است به همین دلیل استفاده از نمونه ایرانی که دانش فنی آن کاملا بدست آمده می تواند به صرفه باشد.

به گفته وی، می توان این دستگاه را طوری طراحی کرد که بوهایی همچون بنزین، گازوئیل و …. را از فضای محیط حذف کند.

به گزارش مهر، در حال حاضر سامانه زیست صافی در ایستگاه پمپاژ فاضلاب PSE۳ اهواز نصب و راه اندازی شده است . این طرح با همکاری امیر مسعود افشار انجام گرفته است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا