نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی با چین، آلمان و فرانسه بزودی امضا می‌شود

 نصرت‌الله ضرغام درباره تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: اساسنامه صندوق بر اساس ماموریت‌، چشم انداز، اهداف و وظایف سایر بنیادهای علمی کشور تدوین شده است؛ بنابراین فعالیت ما چیزی متفاوت از فعالیت بنیادهای علمی نیست، در حالی که استفاده از واژه صندوق تداعی‌کننده مکانی برای دریافت وام است. از این رو با تغییر نام صندوق به بنیاد ملی علم ایران، ماموریت‌های آن تغییر نخواهد کرد.

ضرغام ادامه داد: حمایت‌های صندوق بلاعوض است، قصد داریم فعالیت‌های ما به گونه‌ای باشد که به اتاق فکر نظام تبدیل شویم و در رابطه با تحقق اسناد بالادستی در عرصه علم و فناوری فعال باشیم.

وی همچنین عنوان کرد: بنابراین زمانی که ما در دنیا درصدد ارتباط با سایر مراکز علمی هستیم، باید مرکزی مشابه آنها باشیم در این صورت ارتباط انجام می‌شود. با تکیه بر این استدلال‌ها تغییر عنوان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد ملی علم ایران در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد و در حال حاضر منتظر ابلاغ حکم رئیس جمهوری در صورت صلاح برای تغییر نام هستیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: البته در مکاتبات خارجی و سایت انگلیسی از مخفف نام مجموعه IranNational Science Foundation به معنای بنیاد ملی علم ایران استفاده می‌شود؛ البته این تغییر نام تاثیری بر روی فعالیت‎های صندوق ندارد تنها قصد داریم از عنوانی با مسما استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه صندوق فعالیتی مشابه سایر بنیادهای علم دنیا دارد، گفت: تا کنون حدود 70 درصد پژوهشگران ایرانی داخل و خارج کشور در ارتباط با ما هستند که حمایت از این افراد به شیوه‌های گوناگون انجام می‌شود تا در زمینه تغییر مرزهای دانش قدم‌های فراتری برداشته شود؛ ضمن اینکه با حمایت از علم و فناوری دارایی‌های فکری کشور را افزایش دهیم که نتیجه آن افزایش کارآفرینی در کشور خواهد شد.

ضرغام در ادامه عنوان کرد: تمام این اقدامات به نوعی با سیاست معاونت علم و فناوری همخوانی دارد و فعالیت‌های صندوق در راستای سیاست‌های معاونت علم و فناوری است تا از کل ظرفیت علمی و مالی کشور و قابل تحقق خارج از کشور برای پیشبرد اهدافمان استفاده کنیم.

وی ظرفیت‌ علمی دانشجویان دکتری در کشور را قابل توجه دانست و گفت: با تدوین آیین‌نامه‌ای سعی به حمایت از بهترین رساله‌های دانشجویان دکتری داریم تا این افراد در رساله‌های خود به موضوعات اساسی کشور که در توسعه علم و فناوری تاثیردارد، بپردازند؛ همچنین همکاری‌ بین دانشگاه‌ها برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی و همکاری صاحبنظران رشته‌های مختلف در کنار هم با حمایت‌های مختلف را نیز مد نظر داریم تا با توانایی بیشتر تاثیرگذاری بالاتری در حوزه علم و فناوری داشته باشند.

ضرغام تصریح کرد: گسترش و توسعه کرسی‌های پژوهشی و دوره‌های پسا دکتری از اهداف دیگر ما است، تا کنون بیش از 670 پسا دکتری داشتیم تا این پژوهشگران در فاصله جذب توسط دانشگاه‌ها به عنوان استاد بتوانند به عنوان دستیار استادان فعالیت کنند و از سوی دیگر فعالیت پژوهشی انجام دهند و با دیدی پژوهشی وارد دانشگاه شوند و دانشگاه‌ها را پژوهش محور کنند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: انعقاد تفاهم نامه با بنیاد علم سایر کشورها از دیگر فعالیت‎های صندوق است تا در راستای سیاست‌های معاونت علمی و فناوری از ظرفیت‌های موجود خارج از کشور استفاده کنیم. در واقع صندوق در هریک از این تفاهم‌نامه‌ها هدفی خاص را دنبال می‌کند؛ در تفاهم‌نامه‌ای که با بنیاد علوم بنیادین روسیه منعقد شد همکاری در فعالیت‌های تحقیقاتی برای ما مهم بود تا از طریق پایگاه تحقیقاتی این بنیاد در قطب جنوب یک مرکز تحقیقاتی در قطب جنوب ایجاد کنیم.

وی افزود: موضوع مهم دیگر در این تفاهم‌نامه تحقیقات مسائل مرتبط با دریای خزر بود که از لحاظ زیست محیطی در آسیب است تا بتوانیم از طریق تحقیقات مشترک در رابطه با اکوسیستم و مسائل زیست محیطی دریا قدم‌های مثبتی را برداریم.

ضرغام همچنین گفت: خوشبختانه طی تفاهم‌نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با روسیه کمیسیون مشترکی برای پیگیری تمام این موارد تشکیل شده که فعالیت این کمیسیون در پیشبرد و تسریع در عملیاتی شدن موارد فوق تاثیر دارد. همچنین در نظر داریم برای تعامل بیشتر مبادله دانشجو و همکاری در استفاده از زیرساخت‌های پژوهشی را نیز داشته باشیم و در نهایت همه این امکانات در اختیار استادان و محققان کشور قرار گیرد.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در ادامه تصریح کرد: در تفاهم نامه دیگری که با یاسا (موسسه بین‌المللی تحلیل کاربردی سیستم‌ها) منعقد کردیم، همکاری علمی در زمینه‌های آب، انرژی، محیط زیست، تغییر اقلیم و گرمایش زمین مد نظر بود، اعضای این موسسه اسفند ماه به ایران خواهند آمد تا نشستی علمی را به صورت کارگاه در کشور برگزار کنند؛ در نهایت نیز پنج پروژه کلان مرتبط با موضوعات تفاهم‌نامه تعریف و به صورت مشترک انجام می‌شود؛ ضمن اینکه این تفاهم‌نامه شرایط فعالیت تحقیقاتی با هزینه این موسسه را برای دانشجویان و استادان فراهم می‌کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: همچنین انعقاد تفاهم‌نامه با آکادمی علوم چین، آلمان و مدرسه مطالعات عالی سوربن فرانسه نیز روند خود را طی می‌کند و به زودی عملی می‌شود.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران درباره رعایت عدالت بین حمایت از پژوهشگران کشور اظهار کرد: یکی از راهبردهای صندوق حمایت متوازن از کل پژوهشگران است؛ البته در این زمینه باید بخش اطلاع رسانی تقویت شود، بررسی و تحلیلی که در مجموعه داشتیم، نشان داد پژوهشگران مراکز علمی معتبر متناسب با ظرفیت شهرستان‌ها کمتر توانستند از حمایت‌های صندوق بهره‌مند شوند.

به گزارش ایسنا،ضرغام در پایان گفت: بنابراین طی برنامه‌ریزی از تک تک دانشگاه‌ها و مراکز علمی بازدید می‌کنیم تا ضمن اطلاع رسانی، دیدار حضوری با استادان و پژوهشگران داشته باشیم. البته این سیاستی است که مورد تاکید معاونت بوده و پیرو آن بازدید از اکثر دانشگاه‌ها به پایان رسیده است، این هفته سفری به اردبیل و پس از آن به تبریز خواهیم داشت.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل