ضرورت حاکمشدن رویکرد تجاریسازی فناوری در برنامه ششم توسعه
دکتر حمیدرضا طیبی اظهار کرد: ما همچنان بیشترین تلاشهایمان را مصروف ترویج علم میکنیم و به دنبال افزایش بودجههای علمی هستیم که اگر چه کار خوبی است، اما باید این توجه را نیز داشت که اگر با وجود این افزایش بودجه ما همچنان در کاربرد علم با مشکل مواجه باشیم، استفاده مقرون به صرفه و چندانی از آن بودجهها نکردهایم.
طیبی با بیان این که ما به علم برای به کار بردن آن در جامعه نیاز داریم و میخواهیم با آن مشکلات جامعه را در زمینههای مختلف برطرف کنیم، افزود: از جمله اهداف جدی و اولویتدار ما تحقق اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد مقاومتی است و برای دستیابی به چنین اهدافی باید بر وجه کاربردی علم تأکید و تمرکز بیشتری داشته باشیم.
وی ضمن تأکید بر ضرورت به وجود آمدن وفاق ملی در مورد توسعه، بویژه مدل توسعه اقتصادی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر میخواهیم اقتصادی مبتنی بر تولید ملی داشته باشیم، باید ابتدا نخبگان علمی و فناوری و نخبگان سیاسی و اقتصادی بر یک مدل پیشرفت متفق شوند؛ اما هنوز این اتفاق نیفتاده و این مدل اتخاذ نشده است.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: ما البته مزیتهای قابل توجهی داریم؛ اما به دلیل محدودیت امکانات لازم است که اولویتهایمان را در علوم و صنعت مشخص کنیم.
طیبی با اشاره به مزیت هوشی و استعدادی در کشور از علوم زیستی، صنایع الکترونیک، صنایع مربوط به نفت و گاز و پتروشیمی و منابع معدنی، صنعت حمل ونقل ریلی، علوم و صنایع مربوط به آب و مسائل مربوط به امنیت غذایی و سلامت به عنوان اولویتهای علمی و فناوری در کشور یاد کرد که لازم است با توجهی شایسته و اتفاق نظر صاحبنظران و تصمیمگیران جایگاه مناسبی به آنها در برنامهریزیها داده شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: تمام تمرکز ما باید بر این باشد که همه ابزارهای لازم را به کار گیریم تا در این حوزهها صاحب فناوری شویم.
وی غلبه نگاه صرفاً دانشگاهی را به نحوی مانع تحقق این هدف ارزیابی کرد و گفت: فعالیتها و نگاه دانشگاهی طبیعتاً جایگاه خود را داراست؛ اما در هر صورت در پیگیری اهدافی که اشاره شد، رویکرد تجاریسازی فناوری باید بالادست قرار گیرد تا مسیر را برای اقتصاد متکی بر دانش و مبتنی بر تولید ملی هموار کند.
No tags for this post.