نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تولید انبوه سیستم ارسال زمینی سیگنال های صدا و سیما

ارسال سیگنال های تلویزیونی و رادیویی عموما بر ٣ بستر فیبر نوری، ماکرویو یا تجهیزات زمینی و ماهواره ای صورت می گیرد. رایج ترین روش سیگنال رسانی تلویزیونی هم اکنون از طریق ماهواره انجام می شود و به دلیل تحریم و کارشکنی غرب احتمال ایجاد اختلال از طریق سیگنال رسانی ماهواره ای که ١٠٠ درصد تحت کنترل کشورهای حامی تحریم قرار دارد، دور از ذهن نیست.

در راستای شکست تحریم ها و بومی سازی دانش فنی ارسال سیگنال های تلویزیون،  تسهیلات ١٣ میلیارد و ١٦٠ میلیون ریالی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به پروژه شرکت فناوری نوین پردازش پردیس با صدا و سیما برای اجرای قرارداد تولید سیستم TS RADIO  تصویب و اجرای آن آغاز شده است.

دکتر بابک برنوش، مدیرعامل شرکت در گفتگو با خبرنگار سیناپرس، با بیان اینکه این طرح ها در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید داخل، اشتغالزایی و دور زدن تحریم ها مورد حمایت صندوق تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک قرار گرفته است،گفت: در واقع کارکرد این سیستم، ارسال سیگنال های تصویری صدا و سیما از روش زمینی است و به جای فرستنده های ماهواره ای سیگنال های تلویزیونی را پخش می کند.

وی ادامه داد: سیستم TS Radio  درداخل بومی سازی شده و نمونه خارجی ندارد. با اجرای این پروژه که توسط متخصصان برجسته داخلی در حال انجام است، نه تنها قیمت تمام شده کاهش یافته،  بلکه امکاناتی به آن افزوده شده است که در نمونه های مشابه خارجی دیده نمی شود.

به گفته برنوش اجرای این پروژه تا ١٠ میلیارد تومان صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد.

وی مکانیزم اعطای تسهیلات از سوی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک را مثبت توصیف کرد و در عین حال خواستار پوشش هر چه بهتر طرح های ملی توسط این صندوق شد.

دکتر برنوش تصریح کرد: با توجه به حذف شبکه های برون مرزی ایران در ماهواره ها حمایت از شرکت های دانش بنیان و تخصصی که در زمینه های صنایع الکترونیک و مخابراتی فعالیت دارند ضروری به نظر می رسد.

وی با بیان اینکه مهمترین مزیت  سیگنال رسانی از طریق ماکرویو سهولت نصب و برپایی لینک های ارتباطی است، خاطرنشان کرد: رفع نیاز به نصب آنتن های بزرگ، افزایش پهنای باند فرکانسی، کاهش توان مصرفی لینک ها یا TS radio ،کاهش قیمت خرید به یک پنجم نوع خارجی که باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور شده است، تبدیل مدولاسیون و بالا بردن حساسیت لینک و کاهش ظرفیت از حدود ١٥٥ مگابایت TS به نرخ ٧٤  با همان مگابایت PS از دیگر مزیت های اجرای این طرح به شمار می رود.

به گفته وی این طرح دارای ٣٠ نفر اشتغالزایی مستقیم بوده و گروه اجرایی آن متخصصان دارای سوابق علمی بالا از دانشگاه های معتبر کشور هستند. 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل