نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

شرایط سنتز جاذب های نانوکامپوزیتی روی مواد مختلف

در تحقیقاتی که به تازگی در فصلنامه شیمی کاربردی به چاپ رسیده است، محققان کشورمان به بررسی شرایط سنتز جاذب های نانوکامپوزیتی بر روی مواد مختلف پرداخته اند.

در این پژوهش سنتز نانو جاذب روی اکسید منیزیم با استفاده از نیترات روی شش آبه و نیترات منیزیم شش آبه به عنوان ماده اولیه با روش تلقیح مورد بررسی قرار گرفت. در طی فرایند این تحقیقات ابتدا پایه روی اکسید از نیترات روی و با روش رسوب گیری توسط سدیم هیدروکسید تهیه شد و در ادامه با استفاده از روش تلقیح کامپوزیت ها حاوی مقادیر 10، 20 و 30 درصد وزنی   MgOبر روی پایه ZnO سنتز شدند.

دانشمندان با انجام این فرایند به مرحله ای رسیدند که در آن نتایج به دست آمده در گام قبلی در دمای 450 درجه سانتی گراد کلسینه شدند. پس از این عمل؛ ساختار سطح و اندازه ذرات نانو کامپوزیت ها توسط پژوهشگران مورد مطالعه قرار گرفتند. در نتیجه این مطالعات مشخص گردید که از بین جاذب های تهیه شده، نمونه حاوی میزان 20 درصد MgO و 80 درصد ZnO ساختار مناسب تری به نسبت سایر نمونه ها داشتند.

شایان ذکر است که محققان مسئول این پروژه اعلام کرده اند که در این تحقیقات به منظور بررسی ویژگی های ساختاری نانو کامپوزیت های تهیه شده از آنالیز های پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف سنجی تبدیل فوریه استفاده شده است.

منبع: مهدیه نوری، مهدی پروینی، سید مهدی لطیفی، علیرضا صالحی راد، 1394، سنتز جاذب های نانوکامپوزیتی روی اکسید / منیزیم اکسید و بررسی ساختار سطح و خواص فیزیکی این کامپوزیت ها. فصلنامه شیمی کاربردی ، سال دهم، شماره 35.

لینک منبع

خروج از نسخه موبایل