معرفی برترین های سومین کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک
سومین کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک از روز چهارشنبه 15 مهرماه به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ( 17 مهرماه) ادامه داشت. برگزاری نمایشگاه خلاقیت از دستاوردهای رباتیک و مکاترونیک نیز از جمله برنامه های این کنفرانس بین المللی بود که امسال برای اولین بار به صورت منسجم برگزار شد.
هیات داوران پس از ارزیابی تیم های برتر شرکت کننده در نمایشگاه خلاقیت، هفت تیم را به عنوان برترین ها انتخاب و معرفی کرد.
بر این اساس، تیم ربات موازی دلتا موفق به کسب عنوان اول شد و تیم های بازوی رباتیک آسمان و ربات کابلی موازی مقید به صورت مشترک، عنوان دوم را کسب کردند.
در این رقابت ها چهار تیم ربات توانبخش خیام فیزیو، خودروی هوشمند هخامنش، ربات طوطی و ربات کشاورز تخمین محصول، به صورت مشترک عنوان سوم نمایشگاه خلاقیت را از آن خود کردند.
داوری بخش نمایشگاه با همکاری استادان برجسته از دانشگاه های معتبر ایرانی و خارجی از جمله دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و دانشگاه صنعتی بخارست university polytechnic of bucharest صورت گرفت.
انتخاب برترین های نمایشگاه خلاقیت با بررسی و لحاظ کردن فاکتورها و معیارهای متعددی همچون ارایه پوستر، نمره فنی، ارایه غرفه، خلاقیت، کارایی و تجاری سازی، عملکرد ربات و اظهارنظر و معیارهای شخصی داوران به انجام رسید که هر کدام از معیارها دارای ارزش گذاری و ضرایب متفاوت بودند و خلاقیت و نوآوری، نحوه عملکرد، نمره فنی، کارایی و تجاری سازی بیشترین سهم را در داوری به خود اختصاص دادند.
این کنفرانس در محورهای اصلی ربات های پرنده و زیرآبی، ربات های بیولوژیکی، رباتیک شناختی، ربات های همکار، ربات های موازی، ربات های کابلی، سیستم های کنترل، ربات های انسان نما، سیستم های هوشمند و رباتیک، پایداری ربات ها، سیستم های مکاترونیکی، شناسایی و مدل سازی و طراحی حرکت و یادگیری برگزار شد.
مکاترونیک نوری، ربات های احتمالاتی، ربات های تغیر شکل پذیر، رباتیک در توانبخشی، کنترل در رباتیک، ربات های خدمات رسان، رباتیک از دور، رباتیک در پزشکی، بینایی و رباتیک، ربات های سیار، ربات های میکرو و نانو و زمینه های پیشرفته در رباتیک و مکاترونیک هوشمند نیز از دیگر محورهای این کنفرانس بود.
در این دوره از کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک ایران، تعداد 231 مقاله از طرف محققان 15 کشور به دبیرخانه ارسال شد که بر اساس رای هیات داوران، 63 درصد از آنها برای ارایه در کنفرانس مورد پذیرش قرار گرفت.