معاون رئیس جمهوری: طرح همیاران آب می تواند الگوی بین المللی شود
معصومه ابتکار عصر پنجشنبه در ادامه سفر یک روزه به کرمان در نشست مدیریت بحران آب استان در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری کرمان افزود: از طرح همیاران آب می توان در سطح ملی برای کشور و سایر استان ها و بخش ها الگوسازی کرد.
وی گفت: شاید بتوان با مستندسازی از طرح همیاران آب یک الگوی بین المللی برای سایر کشورهای درگیر این بحران که درصدد راه حل های اجرایی و کارآمد هستند ارایه کرد.
طرح همیاران آب که ابتدا پلیس آب نام داشت در پی تشدید بحران کم آبی در استان با همت استاندار کرمان در چارچوب شورای حفاظت از منابع آب استان تصویب و اجرایی شد. این طرح مصوبات 17 گانه در بخش های مختلف دارد و هدف اصلی از آن مدیریت مصرف آب با مشارکت مردم و بهره برداران است.
وی به نخستین سفرش در دولت تدبیر و امید به کرمان حدود 18 ماه قبل اشاره کرد و افزود: استاندار کرمان در آن سفر طرح همیاران آب را ارایه و اراده خود را در اجرای این طرح بیان کرد.
معاون رئیس جمهوری گفت: بعد از آن این طرح در دولت به عنوان یک الگو و ضرورت مطرح و همان جا حمایت لازم نسبت به این طرح و تشکر نسبت به اراده ای که در استان کرمان شکل گرفت و همت استاندار انجام شد.
وی تاکید کرد: این درست است که ما فرصت های زیادی را از دست دادیم اما هر جا که در مسیر صحیح قرار بگیریم باید اول خدا را شاکر باشیم و بعد نسبت به تحقق این برنامه ها با دقت، جدیت، همت، همکاری و مشارکت همه اقشار این طرح را به سمت جلو برانیم تا کارایی خود را حفظ کند.
ابتکار اظهار کرد: در بسیاری از نقاط کشور در بخش آب فراتر از ظرفیت زیستی پیش رفته ایم و ردپایی که از خود در بخش آب به عنوان انسان به جای می گذاریم در کشور ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی گفت: ردپای ما در مصرف آب نسبت به منابع بارندگی و روند تغییر اقلیم بسیار بیشتر از ظرفیت هاست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بیلان منفی برداشت آب ردپایی است که از خود بر جای گذاشته ایم و اگر بخواهیم زیست بوم ما ادامه پیدا کند و برنامه هایمان در بخش های توسعه ای ادامه بدهیم این قوانین را نمی توان زیر پا بگذاریم.
وی گفت: ما در مناطق حفاظت شده سعی می کنیم الگوی حفاظت پایدار را ارایه و باید به ظرفیت های زیستی توجه کنیم.
ابتکار تاکید کرد: اگر بتوانیم طرح همیاران آب را با کیفیت لازم، شاخص گذاری، مدیریت دقیق پروژه و جلب مشارکت و انگیزه های قوی مردم انجام دهیم بسیار مطلوب است.
وی گفت: هدف گذاری ما در اینگونه طرح ها مبتنی بر توسعه پایدار است و کشور ما در رده بندی دنیا در بخش آب و خاک وضعیت خوبی ندارد.
وی افزود: کشورهایی که خیلی اوضاع بهتر از ما دارند در بخش کشاورزی در قراردادهایی که با کشاورزان منعقد می کنند برای کشاورزان سه وظیفه حفظ منابع آب، خاک و بعد از آن کشاورزی را مشخص کرده اند و این امری بدیهی است که ما از آن غفلت کرده ایم.
معاون رئیس جمهوری گفت: کشاورز برای اینکه بتواند کارش را انجام دهد باید نسبت به حفظ منابع آب و خاک دقت کند و آلودگی منابع آب و خاک می تواند مشکلات ما را تشدید کنند.
وی بیان کرد: مدیریت پساب و فاضلاب در طرح همیاران آب مورد تاکید بوده و با رویکرد خوب استاندار و همت وی در جلب مشارکت بخش خصوصی، بسیاری از این طرح ها با حمایت بخش خصوصی قابل تحقق است.
ابتکار گفت: در بسیاری از موضوعات زمان را از دست داده ایم و فرصت ما محدود و شرایط دشوار است و باید عکس العمل مناسب داشته باشیم که طرح همیاران آب می تواند در این زمینه بسیار مفید باشد.
وی افزود: ما هم تمام تلاش خود را برای حمایت از طرح همیاران آب در دولت خواهیم داشت.
وی به پیش بینی های هواشناسی در مورد بارش های سیل آسا در آینده نزدیک اشاره کرد و گفت: لازمه استفاده از این آب، داشتن آمادگی و لحاظ کردن بستر مناسب است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز پنجشنبه وارد کرمان شد.
فاز دوم کمربند سبز شهر کرمان با حضور معصومه ابتکار افتتاح و نشست احیای تالاب جازموریان و مقابله با ریزگردها نیز در استانداری کرمان برگزار شد.
به گزارش ایرنا , نشست با مسوولان قضایی و خبرنگاران از دیگر برنامه های رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر یک روزه به کرمان است.