رییس سومین کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک روز چهارشنبه در افتتاحیه این کنفرانس اظهار کرد: با توجه به نقش موثر رباتیک در دنیای امروز و آینده بشر و رشد روزافزون فناوری در جوامع بین الملل، نیاز به پیشرفت در حوزه رباتیک و مکاترونیک برای همگام شدن با کشورهای درحال رشد ضروری است.
دکتر حسن ظهور افزود: با توجه به همین ضرورت، برگزاری کنفرانس رباتیک و مکاترونیک از ابتدا مورد تاکید و حمایت فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی واقع شد و با اینکه بنا بود کنفرانس به صورت دوسالانه برگزار شود، برگزاری آن به صورت سالانه در دستورکار قرار گرفت.
رییس مرکز مطالعات علم و فناوری فرهنگستان علوم یادآور شد: اولین و دومین دوره این کنفرانس به میزبانی دانشگاه های صنعتی شریف و صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد که ثمرات خوبی برای مجامع علمی رباتیک ما به همراه داشت.
وی با بیان اینکه پذیرش مقالات علمی در اولین دوره کنفرانس رباتیک و مکاترونیک به دو زبان انگلیسی و فارسی صورت گرفت، ادامه داد: در اولین دوره برگزاری کنفرانس (سال 2013)، شاهد ارسال 314 مقاله به دبیرخانه بودیم که حدود 64 درصد آنها برای ارایه در کنفرانس پذیرفته شدند و در نهایت 56 درصد مقالات پذیرفته شده به صورت پوستر و 44 درصد به صورت شفاهی ارایه شدند.
استاد دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: از دوره دوم کنفرانس به بعد تصمیم بر این شد که فقط مقالات انگلیسی زبان پذیرفته شود که شاید بخشی از کاهش تعداد مقالات در این دوره به همین موضوع مربوط باشد.
وی شمار مقالات ارسالی به سومین کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک ایران را 231 مقاله عنوان کرد و گفت: این مقالات از طرف پژوهشگران 15 کشور مختلف به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است.
ظهور افزود: هیات داوران، 63 درصد از مقالات ارسالی را برای ارایه در کنفرانس پذیرفته است که 52 درصد آنها به صورت سخنرانی شفاهی و 48 درصد در قالب پوستر ارایه خواهند شد.
سومین کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک تا 17 مهرماه ادامه خواهد داشت و علاوه بر ارایه مقالات علمی، آخرین دستاوردهای حوزه رباتیک و مکاترونیک طی نمایشگاه جانبی ارایه شده است.
از محورهای اصلی این کنفرانس می توان به ربات های پرنده و زیرآبی، ربات های بیولوژیکی، رباتیک شناختی، ربات های همکار، ربات های موازی، ربات های کابلی، سیستم های کنترل، ربات های انسان نما، سیستم های هوشمند و رباتیک، پایداری ربات ها، سیستم های مکاترونیکی، شناسایی و مدل سازی، طراحی حرکت و یادگیری، مکاترونیک نوری، ربات های احتمالاتی، ربات های تغیر شکل پذیر، رباتیک در توانبخشی، کنترل در رباتیک، ربات های خدمات رسان، رباتیک از دور، رباتیک در پزشکی، بینایی و رباتیک، ربات های سیار، ربات های میکرو و نانو و زمینه های پیشرفته در رباتیک و مکاترونیک هوشمند اشاره کرد.