مخلوط کردن دو مایع نامحلول با کمک امواج مافوق صوت

علیرضا شهیدی، یکی از اعضای شرکت دانش بنیان توسعه فناوری ما فوق صوت در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس درباره اهمیت امواج اولتراسونیک در ساخت محصول‌های نوین گفت: امواج اولتراسونیك به گروهی از امواج صوتی گفته می‌شود كه فركانس نوسانشان بیش از محدوده شنوایی انسان (20هرتز تا 20 کیلو هرتز) باشد. این امواج به دلیل خواص شان كاربردهای متنوعی دارند.

وی افزود: انتشار امواج ما فوق صوت در مایعات باعث ایجاد پدیده کاویتاسیون می شود. این پدیده شامل جوانه زنی، رشد و متلاشی شدن حباب‌های بیشمار و بسیار ریز در داخل محلول است. طبق گزارش ها هنگام انفجار این حباب‌ها، دما و فشار به صورت موضعی به ترتیب تا 5 هزار کلوین و 2 هزار اتمسفر افزایش می یابد.

به گفته وی، پخش کردن ذرات نانو در مایعات به صورت پایدار، مخلوط کردن ذرات نانو در مایعات به صورت پایدار، مخلوط کردن دو مایع نامحلول در یکدیگر به صورت پایدار، گاز زدایی از مایعات، از بین بردن کف تشکیل شده روی مایعات، تسریع واکنش‌های شیمیایی، افزایش بازدهی کاتالیزورهای جامد، تصفیه پساب‌ها، سبک سازی ترکیبات نفت خام، جدایش آسفالتین از نفت خام، گوگرد زدایی از ترکیبات نفتی، تجزیه سلولی، همگن سازی بافت، استخراج عصاره های گیاهی، افزایش سرعت انحلال کانی های فلزی، تولید پودرهای فلزی و غیر فلزی با ابعاد نانو، جوش قطعات همجنس یا غیر همجنس، برش انواع پارچه و … از دیگر کاربردهای امواج التراسونیک قدرت است.

وی تولید دستگاه فرآوری مذاب، مغزه نگهدارنده ، تنش زدایی از مقاطع جوشکاری و هموژنایزری های آزمایشگاهی و صنعتی به کمک امواج مافوق صوت را از جمله مهمترین محصول های تولیدی این شرکت عنوان کرد و درباره دستگاه هموژنایزر التراسونیک 400 وات( همگن کننده امواج مافوق صوت؛ یکی از محصول های پر کاربرد این شرکت)گفت: هدف اصلی محققان این شرکت تولید محصولی با کیفیت و قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی و ارایه خدمات مطلوب در کوتاه ترین زمان به مشتریان است؛ هم اکنون این دستگاه در مقیاس کوچک و آزمایشگاهی ساخته شده و از نظر فنی قابل رقابت با نمونه‌های خارجی است.

وی درباره ویژگی های خاص دستگاه هموژنایزرالتراسونیک اظهار کرد: این دستگاه در فرکانس کاری 20 کیلو هرتز تنظیم شده است و قابلیت اعمال توان‌های خروجی متفاوت با شدت های مختلف را دارد.

وی بیان کرد: تنظیم خودکار فرکانس در بازه   کیلو هرتز و تنظیم زمان واکنش از دیگر ویژگی‌های این دستگاه است؛ با مقدار دهی به نرم افزار دستگاه می توان زمان، توان، میزان انرژی را مشخص کرد. علاوه بر این امکان استفاده از حالت زمان مقطع (پالسی) نیز در نرم افزار این دستگاه در نظر گرفته شده است.

شهیدی عنوان کرد: تولید و فرآوری مواد نانومتری، امولسیون های پایدار از مایعات نامحلول در یکدیگر،  پخش و پراکنده کردن ذرات ریز و نانومتری در مایعات، همگن سازی مخلوط ها و محلول ها، تسریع واکنش های شیمیایی، تجزیه سلولی،  فرآوری پروتئین ها و DNA، تسهیل واکنش های انحلالی، بهبود فرآیند استخراج عصاره های گیاهی، شکاندن مولکول‌های پلی مری سنگین از جمله کاربردهای مهم این دستگاه است.

وی یادآور شد: در طراحی این دستگاه یک محفظه عایق صوتی برای جلوگیری از انتشار صدای ناشی از انفجارهای میکرونی حباب‌های کاویتاسیون در نظر گرفته شده است.

وی گفت: این دستگاه را می توان برای پراکنده کردن ذرات نانومتری در سیالات (تولید سوسپانسیون های پایدار)، تهیه مواد نانومتری از طریق روش های مرسوم شیمیایی، مخلوط کردن دو مایع نامحلول در یکدیگر و… مورد استفاده قرار داد.

 

 

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا