مهمترین دستاورد نظام، حرکت ، شتاب و رشد علمی است

حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد روز دوشنبه در آیین آغاز به کار هشتمین جشنواره فناوری نانو در نمایشگاه بین المللی تهران افزود: در طول 30 سال بعد از انقلاب ایران دستاوردهای مهم و با ارزشی در عرصه های سیاسی دفاعی، علمی ،اجتماعی و فرهنگی داشته ایم و امروز این دستاوردهای بزرگ، ایران را در جایگاه فاخر قرار داده است.

وی بیان کرد:ریشه و اساس دستاوردها و اقتدارنظام در دو واژه مردم سالاری دینی و مردم است؛اگر این دو واژه با ارزشی که دارند درایران عینیت نمی یافت اکنون این ارزش ها را نداشتیم.
ابوترابی فرد افزود: این دو واژه درانقلاب اسلامی به خوبی تبیین شده است، مردم سالاری دینی و نقش مردم در واحد های سیاسی تعریف شده و با این تعریف مردم دارای جایگاه فاخر در میان ملل جهان هستند.
وی یادآور شد:اسلامیت نظام در رکن ولایت فقیه معنا پیدا کرده است، ولایت فقیه همان ولایت علم، ولایت فقیه، عدالت و تدبیر به معنی واقعی کلمه است وم وتور حرکت کشورولایت فقیه است.
وی بیان کرد:اگر جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی نبود اقتدار سیاسی، مشارکت،حضور مردم و مدیریت درکشور نیز نبود.
ابوترابی فرد بیان کرد:مقام معظم رهبری سکاندار انقلاب در راهبرد عملی خویش، ایران را در 50 سال آینده که یک دهه آن گذشته است به عنوان مرجعیت علمی بیان کرده اند که این بیان کننده همین حقیقت است که اگر ما به این جایگاه دست نیابیم نمی توانیم ایران را مقتدر تثبیت کنیم.
وی گفت:قدرت دفاعی بازدارنده امروز، کشور ما را در این جایگاه فاخر قرار داده که دشمن در مقابل ایران از زبان گفت وگو وارد شود و از ابزارهای نظامی برای اعمال فشار به ایران استفاده نکند، این قدرت ریشه در دانش علم دارد.
وی ادامه داد:اینکه می بینیم ایران اسلامی در رشد علمی از ظرفیتی برخوردار است که توانسته گوی سبقت را از دیگران بگیرد از اندیشه و ایمان جوانان و دانشمندان کشور است.
ابوترابی گفت:اگر ایمان در جمع جوانان وعلمای ما تجلی نمی یافت این دانش هسته ای، موشکی، نانو،لیزر و بیو را خلق نمی کردند، اما ایمان راه را برای خلق دانش و تبلور علم هموار کرده است.
وی افزود:انقلاب اسلامی راه را برای تبلور علمی کشور هموار کرده است و این مهمترین دستاورد ایران اسلامی است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه 3.95 درصد مقالات آی اس آ در سال 2013 توسط ایران بدست آمده است و در سال 2012 تا 2013 ، 24 درصد رشد داشته، افزود: بارها رییس جمهور آمریکا به توان علمی دانشمندان ایرانی اذعان کرده است و ما باید این راه با شتاب بپماییم.
وی ادامه داد:یکی از دستاوردهای مهمی که درحوزه دانش بدست آورده ایم این است که فاصله تبدیل دانش به فناوری به میزان قابل توجه ای کاهش داده ایم امروز در کشورهای همسایه تولید علم می شود، تولید مقالات آی اس آ آسان است اما تبدیل آن به فناوری دشوار است.
ابوترابی فرد افزود:امروزه کشورهای توسعه یافته از محصول کشورهایی که دانش فنی را به محصول تبدیل می کنند استفاده می کند، این امر تحسین برانگیز است که بدون استفاده از تکنولوژی دیگران کشور به این دانش دست پیدا کرده است.
ابوترابی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:گروه 1 5 در مذاکرات خود مشاهده کرده اند که تحریم و فشار، دستاوردی جزء افزایش شتاب و حرکت دانشمندان ایرانی در تولید دانش و تبدیل دانش به فناوری ندارد.
وی ادامه داد:ما توانستیم در این چند سال 5 هزار سانتریفیوژ را به 19 هزار سانتریفیوژ برسانیم، همچنین آب سنگین اراک را به اتمام رسانده و در غنی سازی به 20 درصد برسیم.
ابوترابی یادآور شد: در ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و در زمینه آی تی کارهای بسیار ارزنده ای انجام شده و پیشرو هستیم .
ابوترابی با اشاره به اینکه در نمایشگاه سال گذشته شرکت های بسیاری حضور داشته اند و نگرانی آنها این بود که با برداشتن تحریم ها نقشه راه در زمینه فناوری تغییر کند، افزود:برای استفاده از دانش و حرکت پرشتاب پیشرو باید با شتاب و سرعت توسعه فناوری و تجارت سازی علم را با تمام ظرفیت مدیریت کنیم.
وی یاد آور شد: امروز صنعت به دانشگاه نیازمند است و تجهیزات خود را از تولیدات دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان تامین می کند اما باید مراقب باشیم که در آینده دلارهای نفتی به کشورها برای واردات فشار وارد نکند زیرا این یک تهدید است.
ابوترابی افزود:برای تجاری سازی دانش راههای طولانی در پیش داریم باید همه با هم دست به دست دهیم و ایران را به یک قدرت اقتصادی برتر تبدیل کنیم ، امروز ایران به لحاظ دفاعی جایگاه فاخری دارد، به لحاظ علمی کاروان دانش را مدیریت می کند و به لحاظ سیاسی یک نظام مقتدر سامان داده است و باید در زمینه اقتصادی نیز به یک قدرت اقتصادی برتر تبدیل شود.
هشتمین جشنواره و نمایشگاه نانو از 13 تا 16 مهرماه با حضور 133 شرکت ، دانشگاهها پژوهشگاه ها در نمایشگاه بین المللی تهران دایر است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا