توسعه همکاری مشترک ایران و انستیتو مطالعات بین الملل مالزی
به گزارش ایرنا، 'علی اکبر ضیائی' رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی روز دوشنبه ضمن دیدار از دانشگاه ملی مالزی با مدیر انستیتو مطالعات بین الملل این کشور در خصوص همکاری های مشترک بحث و گفت وگو کرد.'راشیلا راملی' مدیر انستیتو مطالعات بین الملل مالزی در این دیدار با تایید وجود اشتراکات و تفاوت ها در ریشه های افراط گرایی در منطقه جنوب شرق آسیا، نوع برخورد دولت ها را با این پدیده در کشورهای مختلف متفاوت دانست و اظهار امیدواری کرد که با برگزاری سمینارهای مشترک به صورت علمی این پدیده فراگیر سال های اخیر مورد بررسی قرار گیرد.
وی پیشنهاد کرد رایزن فرهنگی ایران در مالزی نیز در نشست های این انستیتو که با همکاری مرکز مطالعات غرب آسیا برگزار می شود، نظرات خود در زمینه ریشه های افراط گرائی و ژن شناسی آن در جنوب شرق آسیا را به اشتراک بگذارد.
مدیر انستیتو مطالعات بین الملل مالزی با اعلام فعال بودن چهار مرکز مختلف تحت پوشش این انستیتو و وجود اساتید برتر پژوهشگر در حوزه های غرب، غرب آسیا، آسیا، آمریکای لاتین، آمادگی این مرکز را برای جذب محققان اعلام کرد.
'راشیلا راملی' و دو تن از اساتید این مرکز مطالعاتی مالزی قرار است در راستای تبادل اساتید و فرهیختگان مالزیایی و ایرانی که با همکاری مرکز توسعه همکاری های علمی – دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام می شود، به ایران سفر کنند.
وی اظهار امیدواری کرد این سفر و تعاملات بیشتر اساتید و فرهیختگان آغاز همکاری های مشترک بیشتری بین ایران و انستیتو مطالعات بین الملل مالزی شود.
رایزن فرهنگی ایران نیز با تشریح فعالیت های این رایزنی و برگزاری سمینارهای مختلف در دانشگاه های مالزی از جمله سمینارعلمی – پژوهشی' مولانا' و سمینار 'شرق شناسی فراتر از نگاه غرب و شرق'، اظهارامیدواری کرد زمینه همکاری فرهنگی و علمی مشترک با انستیتو مطالعات بین الملل مالزی نیز ایجاد شود.
ضیایی با اشاره به توافق با مرکز گفت وگوی تمدن های دانشگاه مالایا برای برگزاری سلسله نشست ها و سمینارهای علمی با موضوع 'عقل و نقل' و بررسی آرا و اندیشه های اندیشمندان جهان اسلام و مالزی، بر ضرورت تحرک روشنفکران و محققان علوم انسانی برای بررسی شرایط جهان اسلام تاکید کرد.
وی گفت: مطالعه روند رشد افراطی گرایی در منطقه جنوب شرق آسیا و گفت وگو در خصوص ریشه های این روند لازمه تعاملات و سمینارهای دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی است.
در این دیدار مقرر شد سمینار یکی روزه ای با همکاری انستیتو مطالعات بین الملل مالزی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در کوالالامپور با موضوع 'اندیشه های تمدنی جهان اسلام و ایران' ماه فوریه سال آینده میلادی برگزار شود.
رایزن فرهنگی ایران همچنین با معرفی مؤسسه انتشارات بین المللی الهدی، آمادگی این رایزنی را برای پیگیری انتشار تحقیقات و نوشته های نویسندگان و اندیشمندان مالایی با موضوعات مختلف در این موسسه به صورت مشترک با انستیتو مطالعات مالزی اعلام کرد.
وی همچنین آمادگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را نسبت به اعزام دانشجویان علاقمند به مطالعه حوزه ایران و جهان اسلام و تحصیل در دانشگاههای ایران با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعلام کرد.
انستیتو مطالعات بین الملل مالزی یک مرکز تحقیقی و پژوهشی و تحصیلات تکمیلی در حوزه های علوم اجتماعی در دانشگاه ملی مالزی است که سال 1995 تاسیس شده است.
این مرکز سال 2013 با دو انستیتو مطالعات غرب و انستیتو مطالعات غرب آسیا ادغام شد و هم اکنون و دارای چهار مرکز زیرمجموعه مرکز مطالعات آسیا، مرکز مطالعات غرب، مرکز مطالعات غرب آسیا و مرکز مطالعات آمریکای لاتین است.
مرکز مطالعات آفریقا نیز قرار است به زودی در این انستیتو فعال شود.