حمایت روانی از بیمار، عود سرطان را 40 درصد کاهش می دهد
پروفسور علی گرجی در حاشیه نخستین کنگره بین المللی روانشناسی سرطان که روز یکشنبه در بیمارستان رضوی برگزار شد، در گفت و گو با ایرنا افزود: بیمارانی که دچار سرطان می شوند شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری های روحی و روانی دارند.
وی بیان کرد: سرطان و تنش روحی یا اضطراب یک ارتباط مستقیم و دوجانبه دارند و وقتی فردی مبتلا به سرطان می شود استرس روح و روان وی را دربرمی گیرد و از سوی دیگر استرس به تنهایی نیز می تواند منجر به سرطان در فرد شود.
پروفسور گرجی اظهار کرد: یک بیمار سرطانی می تواند تمام احساسات منفی را در خود پرورش دهد به همین علت بیش از 70 درصد بیماران مبتلا به سرطان نیازمند درمان روانکاوانه هستند.
این متخصص بیماری سرطان گفت: احساس اضطراب و افسردگی در بیماران سرطانی به عملکرد مغز بازمی گردد و قسمت هایی از مغز مسوول پردازش احساسات هستند که در برابر حملات روانی وارده شده به بیمار، واکنش نشان می دهند.
پروفسور گرجی اظهار کرد: سرطان ارتباط نزدیکی با التهاب دارد، 30 درصد از بیمارانی که در جمهوری اسلامی به سرطان مبتلا می شوند دچار التهاب هستند زیرا سلولهای سرطانی خود به نوعی سلول ملتهب کننده به شمار می رود.
وی بیان کرد: روان شناسی مربوط به سرطان یکی از رشته های پزشکی است که در کشورمان به خوبی به آن پرداخته نشده و پزشکان بیماران سرطانی را فقط برای از بین بردن سلولهای سرطانی درمان می کنند.
پروفسور گرجی اظهار کرد: این در حالیست که بیماران به خاطر مواد شیمیایی که سلولهای سرطانی در بدن آزاد می کنند و به سبب تنشی که ناشی از شنیدن خبر سرطان، درمان های سرطان و مشکلاتی بعد از آن به بیماران می رسد؛ تا آخر عمر در معرض تنش، اضطراب و افسردگی قرار می گیرند.
مدیر مرکز آموزش، پژوهش، تشخیص و درمان سرطان بیمارستان فوق تخصصی رضوی گفت: حمایتی که سیستم پزشکی می تواند در بخش روانی از بیماران سرطانی داشته باشد این است که تنش های عصبی بیمار را با آموزش به خانواده ها و درمان کنندگان مدیریت کند.
پروفسور گرجی افزود: برخی اوقات حمایت های خانواده ها از بیماران سرطانی درد آنان را بیشتر می کند لذا در کنگره بین المللی روان شناسی سرطان به دنبال پیدا کردن راهکارهایی متناسب با فرهنگ ایرانیان برای کاهش التهابات روحی و روانی بیماران سرطانی هستیم.
وی بیان کرد: حمایت روانی از بیماران سرطانی بخشی از درمان بیمار است که به پیشرفت درمان های فیزیکی کمک می کند.
دبیر علمی نخستین کنگره بین المللی روانشناسی سرطان اظهار کرد: در نخستین کنگره بین المللی روان شناسی سرطان 75 پوستر و 36 مقاله به صورت سخنرانی به ارائه راهکارهایی در این زمینه خواهد پرداخت.
رئیس مرکز مهر رضوی گفت: در این مرکز هیچ بیماری به صورت تک پزشکی ویزیت نمی شود و کلیه مراحل و تصمیمات لازم توسط گروهی از پزشکان برای بیمار گرفته می شود.
پروفسور گرجی افزود: در این مرکز علاوه بر انجام تمام مراحل درمان، روزهای مشخصی برای مراجعه خانواده های بیماران سرطانی تعیین شده تا آموزش های لازم را در زمینه نوع رفتار با بیماران به صورت رایگان دریافت کنند.
کنگره بین المللی روان شناسی سرطان روزهای 12 و 13 مهرماه در محل بیمارستان فوق تخصصی رضوی در حال برگزاری است.