محسن بهرامی امروز در مراسم آغاز به کار هفته جهانی فضا با اشاره به اینکه اکثر کشورها در حوزه طراحی و پرتاب ماهوارههای فضایی، اقداماتی را انجام دادهاند، گفت: این موضوع فقط برای داخل کشور شور و هیجان دارد اما برای ما آنقدر هیجانانگیز نیست و عادی است.
وی با بیان اینکه بدست آوردن فناوری فضایی مهمتر از پرتاب ماهواره است، خاطرنشان کرد: ما نگاه سیستمی و هدفمند به پروژههای فضایی داریم و هیجانانگیز با موضوعات برخورد نمیکنیم.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: اینکه میگوییم امسال برنامه پرتاب ماهواره نداریم، به این معنی نیست که پروژهها را تعطیل کرده باشیم. پروژههای پرتاب ماهواره در حال انجام است و در مرحله پرتاب قرار داریم؛ در این زمینه باید مذاکراتی با سازندگان پرتابگرها داشته باشیم اما نمیتوانیم زمان دقیق برای پرتاب ماهواره اعلام کنیم.
بهرامی با بیان اینکه همه چیز نظاممند و استاندارد در حال پیشروی است، افزود: در حوزه فناوری فضایی نیز طرحهای خوبی طراحی شده که تا دو هفته آینده خبرهای خوشی را نیز در این عرصه اعلام خواهیم کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه از ما انتقاد میکنند که در حوزه ناوبری و مکانیابی با استفاده از فناوری فضایی اقدامات موثری انجام ندادهایم، افزود: این موضوع نیازمند حجم عظیمی از اطلاعات است و کار سادهای نیست.
وی با اشاره به شاخصهای مد نظر در برنامه ششم توسعه در حوزه فضا، گفت: توسعه ماهوارههای مخابراتی و سنجش از دور و نیازمندی حوزه ناوبری کشور از جمله این شاخصها است که در این زمینه در حال افزایش توانمندیهای فناوری و جذب شرکتهای دانشبنیان بخش فناوری فضایی هستیم.
بهرامی با تاکید بر اینکه باید سهم خود را در فناوری فضایی مانند سایر کشورها افزایش دهیم، تاکید کرد: لزومی ندارد برنامه رفتن به کُرات دیگر را داشته باشیم؛ استقرار بشر در ایستگاه فضایی، کره مریخ، ماه و ایجاد شبکه حمل و نقل بین سیارهای، از جمله برنامههای آینده دنیاست و باید ما نیز با این نگاه به سمت آینده حرکت کنیم.
دبیر شورای عالی فضایی کشور از تدارک مقدمات برای برگزاری نخستین جلسه شورای عالی فضایی کشور و تشکیل کمیسیون راهبردی در این زمینه خبر داد و گفت: امیدواریم تا دو ماه آینده این شورا تشکیل جلسه بدهد.
به گزارش مهر، وی با بیان اینکه بخش فناوری فضایی باید در سطوح مختلف کشور احداث شود، گفت: یکی از کاربردهای فناوریهای فضایی، مدیریت بلایای طبیعی است که حتی میتواند برای تشخیص منشأ ریزگردها که یکی از موضوعات مهم محیطزیست است، مورد استفاده قرار گیرد.