زمین تنها مکانی در جهان نیست که دارای فصول مختلف است. درحالی که مشخص شده سایر سیارات نیز دارای گردش فصلی هستند، کاوشگر روزتا که حالا شانه به شانه دنباله دار ۶۷P در حال حرکت است از ناشناخته های بیشتری از این دنباله دار و تغییر فصول آن پرده برمی دارد.
زمانی که این کاوشگر روباتیکی وارد مدار دنباله دار شد، نیمه جنوبی آن را به دانشمندان نشان داد که در زمستانی تاریک به خواب رفته است. این دوره حداقل ۵ سال به طول می انجامد.طیف سنج نصب شده در بدنه خارجی روزتا نشان می دهد که مقادیر زیادی یخ در این قسمت از ۶۷P قرار دارد که در مقایسه با سایر بخشهای آن بیشتر و چشمگیرتر به نظر می رسد.
اما زمانی که این کاوشگر خود را به دنباله دار ۶۷P رساند شروع به جمع آوری اطلاعاتی ارزشمند درباره بخش شمالی آن کرد و این درحالی بود که نیمه جنوبی همچنان در تاریکی به سر می برد.دانشمندان علوم فضایی این وضعیت خاص را به دلیل ساختار ویژه این دنباله دار می دانند که شباهت زیادی به دمبل دارد. همچنین نحوه گردش آن در مدار حرکتی، تأثیر بسزایی در پدیدار شدن این ساختار داشته است.
به گزارش مهر، یافته های این کاوشگر نشان می دهد نیمه شمالی دنباله دار ۶۷P دارای تابستانی بسیار طولانی است که ۵.۵ سال به طول می انجامد و در همین حال بخش جنوبی آن در زمستانی طولانی، سرد و تاریک به سر می برد.