به تازگی تیمی مشترک از محققان دانشگاه بیرمنگام University of Birmingham با همکاری موسسه تغذیه انسانی آلمان German Institute of Human Nutrition با بررسی شرایط 23 هزار و 376 فرد شرکت کننده از سراسر دنیا به بررسی تاثیرات مصرف سیگار و سایر محصولات دخانی در سلامت و بهداشت دهان و دندان پرداختند .
نتایج به دست آمده از این تحقیقات نشان می دهد که تاثیر مخرب سیگار بر دندان مردان بیشتر بوده و افراد سیگاری در حدود سه و نیم برابر ( 3.6 ) بیشتر از سایر افراد که سیگار نمی کشند در خطر از دست دادن دندان های خود قرار دارند . این مطالعات همچنین نشان می دهد که این عدد در زنان در حدود دو و نیم برابر بیشتر ( 2.6 ) خواهد بود .
در همین زمینه پرفسور توماس دیتریچ Thomas Dietrich پژوهشگر ارشد این تیم تحقیقاتی و استاد دانشگاه بیرمنگام اعلام کرد : " دود سیگار و دخانیات به طور معمول سبب پنهان ماندن علائم و نشانه های اصلی بیماری های لثه می شود و به همین دلیل اکثر افراد سیگاری تا زمانی که بیماری های مربوط به لثه آن ها به شرایط بحرانی نرسیده ، از وجود آن بی خبر خواهند ماند . "
این پژوهشگر در خاتمه تاکید کرد که ترک سیگار می تواند در مدت زمانی کوتاه این خطر را از بین برده و شرایط بهداشت لثه و دندان های فرد را به حالت عادی برگرداند .
شرح کامل این پژوهش ها و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله پژوهش های دندان پزشکی Journal of Dental Research منتشر شده است .
No tags for this post.