در این تکنولوژی میتوان انرژی نور مصنوعی یا نور بیپایان خورشید را به طور مستقیم به جریان برق مستقیم تبدیل کرد.
دانشمندان دانشگاه جورجیا درباره جزئیات فنی اولین آنتن نوری یکسوساز جهان اظهارکردند: آنتن یکسوساز ترکیبی از یک آنتن گیرنده و یک دیود رکتیفایر یا یکسوساز است که قادر است پرتوهای نوری را به طور شگفتانگیزی به جریان برق مستقیم تبدیل کند.
دانشمندان در مورد مزایای سیستم آنتن نوری افزودند: از جمله مهمترین مزیتهای سیستم آنتن نوری در مقایسه با سایر منابع انرژی تجدیدپذیر، تولید مستقیم برق از نور است، اما در سایر سیستمهای تولید الکتریسیته مثل سلولهای خورشیدی و توربینهای بادی انرژی اولیه در طول چند مرحله قابل مصرف میشود.
آنتن مبدل نور به الکتریسیته از یک ساختار به نسبت ساده نانولولههای کربنی برای به دام انداختن نور و دیودهای یکسوساز ساخته شده است.
آنتنهای ساخته شده از نانولولههای کربن پس از برخورد با فوتونهای نور دچار نوسان میشوند و هنگام عبور این نوسان در طول رکتیفایر یا دیودهای یکسوساز جریان اندک الکتریسیته تولید میشود.
دانشمندان معتقدند که با افزایش تعداد نانولولهها در مقیاس بیش از یک میلیارد میتوان مقدار قابل توجهی انرژی الکتریکی را به طور کاملا مستقیم تولید کرد.
پروفسور باراتوند کولا، متخصص مهندسی برق از دانشگاه جورجیا در مورد این دستاورد قابل توجه گفت: موفقیتهای بینظیری از این دست میتواند باعث ایجاد انقلابی در صنعت تولید انرژی پاک شود.
وی در ادامه افزود: با این فناوری میتوان سلولهای خورشیدی با بازده دو برابری و کاهش قیمت 10 برابری تولید و به بازار عرضه کرد.
به گزارش ایسنا , فناوری تولید آنتنهای یکسوساز برای اولینبار در دهه شصت قرن بیستم معرفی شد، اما اکنون پس از گذشت 40 سال مطالعه و تحقیقات گسترده تولید مجموعه مبدلهای کوچک و اقتصادی امکانپذیر شده است.
No tags for this post.