دکتر رسول دیناروند، صبح سه شنبه در یازدهمین گردهمایی مدیران آزمایشگاه های کنترل غذا و داروی کشور که در رشت برگزار می شود، گفت: آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو نقش اساسی در اعتماد سازی برای سلامت و ایمنی فرآورده های غذایی و دارویی دارند.
وی با عنوان این مطلب که با شرایط ایده آل در حوزه سلامت فرآورده های غذایی فاصله داریم، تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم در دو سال آینده به آنچه که از آن به عنوان شرایط ایده آل نام می بریم، برسیم می بایست ۴ کار در آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو انجام شود.
دیناروند با تاکید بر ایجاد زیرساخت مورد نیاز برای رسیدن به شرایط ایده آل، تصریح کرد: در ابتدا می بایست یک شبکه منسجم در انجام آزمایشهای غذا و دارو و اعلام نتایج یکسان آن داشته باشیم.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر ارتباط منسجم بین آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو وجود ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر نتایج این آزمایشها جمع نمی شود و ارتباطی هم بین آنها وجود ندارد، در صورتی که اتصال این آزمایشگاه ها می تواند نتایج کارها را بهتر نمایان سازد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اگر این شبکه ارتباطی بین آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو ایجاد شود مطمئناً نقاط ضعف شناسایی و اولویت ها شناخته می شوند، افزود: موضوع بعدی پرتال قابل استفاده برای مردم است.
وی در توضیح این موضوع گفت: آنچه به عنوان آزمایش فرآورده های سلامت محور انجام می شود، می بایست برای مردم قابل دسترسی باشد. در واقع مردم باید از طریق این پرتال به سابقه کنترل هر یک از کالاهای سلامت محور دسترسی پیدا کنند تا از مصرف آن اطمینان حاصل نمایند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه نقش آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو در تامین سلامت مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: ما هیچ کالایی نداریم که نتیجه آزمایشگاهی نداشته باشد. بر همین اساس لازم است که تاریخچه آزمایشهایی که بر روی فرآورده های سلامت محور اعم از تولید داخل یا وارداتی انجام می شود برای مردم قابل دسترسی باشد.
دیناروند افزود: اگر این پرتال و سامانه طراحی و در اختیار مردم قرار بگیرد، آنها می توانند با اطمینان خاطر از سوابق آزمایشهایی که بر روی فرآورده های سلامت محور انجام شده است، نسبت به انتخاب خود اطمینان حاصل کنند.
دیناروند در ادامه به موضوع شناسایی آلاینده ها و تقلبات غذایی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر در این بخش ضعیف هستیم.
وی با عنوان این مطلب که شناسایی تقلب و تخلف در فرآورده های غذایی کار راحتی نیست، تاکید کرد: ما باید نسبت به تجهیز و تقویت آزمایشگاه ها برای تشخیص آلاینده ها و تقلبات غذایی اقدام کنیم.
دیناروند با بیان این مطلب که مشکل امروز مردم سوء تغذیه و نگهداری فرآورده های غذایی نیست، گفت: مشکلات امروز در حوزه غذا متاثر است باقی مانده سموم، فلزات سنگین، نیترات، کود شیمیایی و این قبیل موارد است که می بایست نسبت به تقویت آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو اقدام کنیم.
وی همچنین بر ضرورت سرعت در پاسخ دهی در انجام آزمایشهای فرآورده های سلامت محور تاکید کرد و افزود: متاسفانه سال گذشته قول داده بودیم که گزارش سلامت غذا را تهیه کنیم ولی نتوانستیم چون اطلاعاتی که ما داشتیم ضعیف بود.
معاون وزیر بهداشت در پایان اظهار امیدواری کرد: گزارش سالیانه سازمان غذا و دارو در مورد سلامت غذا، قابل اعتماد باشد.