وضعیت شیوع تومورهای دوران حاملگی
دکتر حمیدرضا دهقان افزود: بکارگیری روشهای درمانی بر روی مادر چون شیمی درمانی میتواند تاثیرات مخربی روی جنین داشته باشد.
وی با اعلام اینکه همایش یک روزه بارداری و سرطان در شانزدهم مهرماه سال جاری درمرکز تصویربرداری مجتمع بیمارستانی امام خمینی برگزار میشود اظهار کرد: این همایش دارای امتیاز بازآموزی است و به صورت رایگان توسط انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران برگزار میشود.
وی با بیان اینکه سرطان های سرویکس یا دهانه رحم و سرطان پستان دو محور اصلی برگزاری این همایش هستند اظهار کرد: پانلهای آموزشی درباره سرطانهای پستان و دهانه رحم هم برگزار خواهد شد و ارتباط میان تومورهایی که در دوران حاملگی بروز پیدا میکنند، راههای تشخیص و درمان آنها از جمله دیگر مباحث مطرح در این همایش هستند.
دبیر همایش بارداری و سرطان به خطرات و عوارض بروز تومورها برای مادر و جنین نیز اشاره و عنوان کرد: تومورهای دوران حاملگی شیوع بالایی ندارند، اما سرطان سینه و یا رحم چون معمولا شیوع بالایی دارند، امکان بروز و یا تشدید آنها در دوران حاملگی هم وجود دارد.
دهقان با بیان اینکه باید وضعیت مادر را در دوان بارداری به طور جدی مورد توجه قرار داد، گفت: اگر تومور در سه ماه اول بارداری بروز یابد، تشخیص و درمان آن متفاوت است زیرا باید به گونهای عمل کرد که عوارض تومور و خطرات آن برای جنین و مادر در کمترین حد ممکن باشد.
وی افزود: این موضوع شیوع بالایی ندارد، اما از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دبیر همایش بارداری و سرطان همچنین با اشاره به اینکه سرطان دهانه رحم طی سالهای اخیر کاهش قابل توجهی داشته است عنوان کرد: اما این سرطان هم آمار نسبتا بالایی به ویژه در شهرستانها دارد، زیرا در شهرستانها دیرتر تشخیص داده میشود.
وی با اشاره به اینکه علائم سرطان دهانه رحم با علائم بارداری مشابه است، گفت: این موضوع تشخیص و درمان را به تاخیر میاندازد.
به گزارش مهر،دهقان افزود: سرطان به خودی خود روی جنین در حال رشد تاثیری ندارد، بلکه به علت تغییرات هورمونی در بدن مادر، ممکن است رشد تومور سرعت بگیرد. موضوع دیگر شیمی درمانی، پرتو درمانی، جراحی و به کارگیری سایر روشها برای مادر است که این روشها تاثیرات مخربی روی جنین دارند و باید برای آنها مراقبتهای ویژه ای را لحاظ کرد.
No tags for this post.