یارانه‌های کشاورزی تهدیدی برای جنگل‌ها

«گابریل کیسینجر»، نویسنده این مطالعه گفت: کشاورزی بزرگترین محرک و عامل از بین رفتن جنگل در سراسر جهان است و به گونه‌ای عامل 80 درصد از جنگل‌زدایی‌هاست.

این کارشناس افزود: زمانی که به نشانه‌های روزافزون تولید محصولات کشاورزی در آینده توجه می‌شود تصویر به دست آمده برای جنگل‌ها مناسب نیست چراکه لازم است جمعیت فزآینده جهان به لحاظ تامین مواد غذایی با مشکل روبه‌رو نشوند.

در این گزارش هشدار داده شده یارانه دولت‌ها برای کشاورزی و فعالیت‌های دیگر تلاش‌های در نظر گرفته شده برای حفاظت از جنگل‌ها را تلف می‌کند.

«آچیم اشتاینر»، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل هم اظهار کرد: تاثیر منفی یارانه‌ها بر پوشش‌های جنگلی اغلب از سیاست‌های تاریخ گذشته و غیرمنسجم ناشی می‌شود.

این تاثیر روی جنگل‌ها از موضوعات به‌روز و مرتبط است چراکه بسیاری از کشورهای در حال توسعه خود را برای شرکت در REDD آماده می‌کنند که مخفف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از جنگل‌زدایی و فرسایش جنگل‌هاست. براساس این برنامه دولت‌های ثروتمند موافقت کردند تا پول را در کشورهای در حال توسعه دارای پوشش‌های جنگلی تزریق کرده و به حفاظت از جنگل‌ها کمک کنند.

هرچند کارشناسان نگران هستند این یارانه‌ها موفقیت‌های احتمالی برنامه REDD و برنامه‌های مشابه را که به منظور حفاظت از جنگل‌های باقیمانده در جهان ارائه شدند، از بین ببرند.

به گزارش ایسنا، به گفته کارشناسان برخی سیاست‌های دولت‌ها در کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده ازعوامل اصلی جنگل‌زدایی به حساب می‌آیند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا