کمبود ویتامین دی خطر مرگ و میر را افزایش می دهد
پروین افشار در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه متاسفانه کمبود ویتامین دی به اپیدمی خاموش لقب گرفته است، افزود: علایم این نوع بیماری معمولا به صورت پنهان بوده و ظهور و بروز آن گاهی سال ها و دهه ها به طول می انجامد.وی یادآوری کرد: یکی از مشخص ترین علائم کمبود ویتامین دی بیماری استخوان موسوم به نرم استخوانی است که در کودکان و افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند، شیوع بیشتری دارد.
افشار اظهار کرد: به همین علت برای توسعه سلامت عمومی، طرحی مبنی بر تقویت مواد غذایی با ویتامین دی در کشورهای هدف و در جوامع غربی آغاز شده تا خطر ابتلا به نرمی استخوان کاهش یابد.وی ابراز کرد: کمبود این نوع ویتامین با تحلیل استخوانی، کاهش تراکم استخوان و خطر ابتلا به زوال و شکستگی استخوان در سالمندان همراه است.
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه داد: بر این اساس ویتامین دی یکی از شایع ترین نمونه های کمبود مواد مغذی به شمار می رود و نبود آن در برنامه غذایی سالخوردگان سلامتی آنان را تهدید می کند.
وی ابراز کرد: افراد مبتلا به بیماری های خاص نیز احتمالا با کمبود ویتامین دی روبرو هستند و حتی یکی از مطالعات در این زمینه نشان داده که 96 درصد از بیمارانی که دچار حمله قلبی شدند از کمبود ویتامین دی رنج می بردند.
افشار ابرازکرد: همچنین مطالعات صورت گرفته حاکی از آن است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت( نوع یک و دو)، سرطان، زوال عقل و بیماری های خود ایمنی همانند تصلب بافت های چندگانه در افرادی که با کمبود ویتامین دی مواجهند، بیش از دیگران است.
وی بیان کرد: اینکه آیا افرادی که از کمبود ویتامین دی رنج می برند بیش از دیگران در خطر ابتلا به چنین بیمارهایی هستند یا خیر در هاله ای از ابهام است.
وی یادآوری کرد: در سال ها و دهه های اخیر توجهات قابل ملاحظه ای به ویتامین دی معطوف گشته و تحقیقات در این زمینه مستلزم صرف هزینه های کلانی است و البته هزاران تحقیق در این زمینه صورت پذیرفته است.