بیشترین پتانسیل خطر پذیری دریایی کشور ورود آلودگی های شهری است
محمدرضا قادری روز شنبه در مراسم گرامیداشت روز ' دریانوردی، ایمنی و حفاظت محیط زیست دریایی ، صنعت بیمه ' افزود: ورود فاضلاب های خانگی به دریاهای کشور نگران کننده است به عنوان مثال فاضلاب شهرکی ساحلی در انزلی وارد دریای خزر می شود این درحالی است که این شهرک به عنوان منطقه ای بسیار گرانقیمت و مرفه شناخته می شود.
وی اظهار کرد: حفاظت از پهنه های آبی از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین برنامه های حفاظتی باید فرا ملی باشد زیرا در حوضه های آبی مانند خلیج فارس و دریای خزر چندین کشور مشترک هستند بنابراین اگر آلودگی وارد این حوضه ها شود باید کشورها در رفع آن با هم همکاری کنند.
قادری گفت: ایران با داشتن پهنه های آبی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر دارای 5 هزار و 500 کیلومتر خط ساحلی است، خیلج فارس یک دریای نیمه بسته است و اگر آلودگی وارد آن شود برای خروج به زمان زیادی نیاز دارد بنابراین پاک نگه داشتن آن بسیار حایز اهمیت است.
وی افزود: خلیج فارس دارای شوری، دما و تبخیر بالا است از سوی دیگر منطقه ای است که از لحاظ نفت و گاز از اهمیت زیادی برخوردار است، سالانه نیز بیش از 5 هزار تردد کشتی از طریق تنگه هرمز وارد خلیج فارس می شود.
قادری ادامه داد: از این تعداد کشتی حدود 17 هزار تانکرهای اقیانوس پیما هستند که میزان آلودگی بالایی دارند بنابراین رعایت نکات ایمنی و محیط زیستی در تردد کشتی ها بسیار مهم است و در این راستا چندین پروتکل از جمله راپمی، رامسر و میمک وجود دارد که رعایت تمام بندهای آنها الزامی است.
وی گفت: دریای خزر هم به عنوان یک قطب گردشگری برای کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار است ، چند سالی نیز فعالیت های نفتی در آن به ویژه از سوی آذربایجان شدت گرفته است که رعایت مقررات محیط زیستی در این پهنه آبی هم باید از ابتدا مورد توجه قرار گیرد.
مدیر کل نجات و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: ایران به تمام پروتکل های دریای ملحق شده است و قوانین خوبی در زمینه محیط زیست دریایی در کشور وجود دارد از جمله قانونی در زمینه فعالیت سکوهای نفتی وجود دارد مبنی بر اینکه ضایعات خود را در دریا رها نکنند.
به گزارش ایرنا، در پایان مراسم به ایثارگران، رسانه، خبرنگار، عکاس، مستند ساز دریایی، پیشکسوت، پژوهشگر، ورزشکار، فعال محیط زیست دریایی و دریایی نمونه نیز معرفی و تقدیر شدند.