پوست مار در پلوتو
در این تصاویر پستی و بلندی ها طولانی و عجیبی دیده می شود که دانشمندان حدس می زنند شاید ترکیبی از صفحات زمین ساختی و گاز منجمد باشد.ناسا آنچه در این تصاویر با وضوح بالا دیده می شود را خیره کننده و اسرارآمیز توصیف کرده است.
یکی از این عکس ها که مرز روز و شب بر سطح پلوتو در آن دیده می شود، منطقه وسیعی (وسعت 530 کیلومتر) را نشان می دهد که ستیغ (بلندی های) بسیار طولانی و مستقیم آن را چین دار و پر از پستی و بلندی کرده است.
برای این عکس رنگی عکس های آبی، قرمز و مادون قرمز که جداگانه از سیاره گرفته شده با هم ترکیب شده اند.تصویری با وضوح بالا از پلوتو که از ترکیب عکس های دو دوربین نیوهورایزنز تشکیل شده است
ویلیام مک کینون معاون گروه زمین شناسی، ژئوفیزیک و تصویربرداری نیوهورایزنز این عوارض جغرافیایی بر سطح پلوتو را به 'پوست درخت یا پوست اژدها' تشبیه کرده است.
فهمیدن اینکه اینها چیستند زمان خیلی زیادی خواهد برد، شاید ترکیب نیروهای زمین ساختی و تصعید یخ ناشی از آفتاب کم رمق پلوتو باشد.
به جز این تصویر، ناسا تصویر رنگی با وضوح بالایی هم منتشر کرده که در آن کوه هایی با بافتی عجیب دیده می شود و به گفته مک کینون رنگارنگی این سیاره کوتوله را رنگ های آبی کمرنگ، زرد، نارنجی و قرمز پررنگ نشان می دهد.
در تصاویر دیگر نیوهورایزنز از سطح پلوتو عوارض جغرافیایی دیده می شوند که شبیه تپه های شنی، ساحل قدیمی دریاچه یخچال و کوه های یخ شکافدار و زاویه دار با پرتگاه های پر شیب هستند.
یافته های اخیر نیوهورایزنز نشان می دهد که غلظت گاز متان در مناطق مختلف پلوتو تغییر می کند و در دشت ها و کناره های گودال های عظیم بیشتر و در مرکز گودال ها و در مناطق تاریک کمتر است.
تصویری که نیوهورایزنز تیرماه امسال پیش عبور از نزدیکترین فاصله از پلوتو گرفته است. این تصویری که عوارض سطح پلوتو را با دقت دویست و پنجاه متر نشان می دهد
نیوهورایزنز اواخر تیرماه از نزدیک ترین فاصله از مقابل پلوتو عبور کرد و تصاویر ارسالی آن وجود کوه های یخ مرتفع را در آن نشان داد.
نیوهورایزنز که به اندازه یک پیانو است و تقریبا پانصد کیلو وزن دارد پس از عبور از مقابل پلوتو راه خود را به سمت کمربند کویپر ادامه می دهد.
این کمربند که ماورای مدار نپتون قرار دارد منطقه ای است که هزاران جرم یخی مثل پلوتو در آن قرار دارند و بعضی از آنها ممکن است به اندازه زمین یا مریخ باشند.
پلوتو 2300 کیلومتر قطر دارد و از یخ پوشیده شده است، از سال 2006 جایگاه خود را به عنوان سیاره از دست داد و اکنون آن را سیاره کوتوله می دانند.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری اسپیس،با تصاویری که نیوهورایزنز مخابره کرده امکان کشف ویژگی های زمین شناختی و تحولات اقلیمی پلوتو بیشتر شده است به دلیل بعد مسافت، تا تمام تصاویری که نیوهورایزنز تیر ماه امسال در عبور از نزدیکی پلوتو گرفت به زمین برسند 16 ماه طول خواهد کشید.