قربانعلی سعادت روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه آذربایجان غربی افزود: سه سال برای تثبیت آب دریاچه ارومیه و جلوگیری از کاهش این میزان در نظر گرفته شده که مطمئن هستیم به این هدف گذاری خواهیم رسید.
وی اضافه کرد: پس از آن نیز برنامه های احیای دریاچه ارومیه با اتمام پروژه های انتقال آب عملیاتی می شوند که در این خصوص نیز تمهیدات خوبی اندیشیده شده است.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: امسال میزان کاهش طبق اعلام شرکت آب منطقه ای در تراز دریاچه ارومیه تنها هفت سانتی متر بوده در حالی که در سال های قبل، نزدیک 40 سانتی متر کاهش در پایان سال آبی شاهد بودیم.
وی ادامه داد: فعالیت های ارزشمندی در حوزه فعالیت شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی استان صورت گرفته و در این خصوص مردم نیز همکاری داشته اند.
سعادت با اشاره به افتتاح طرح تجهیز یک هزار و 357 هکتار از باغ های آذربایجان غربی به آبیاری قطره ای در هفته دولت امسال گفت: بخشی از این مقدار، در ارومیه اتفاق افتاد که در آن 52 مالک زمین، 65 چاه مجاز و غیرمجاز خود را تعطیل کرده و به آبیاری قطره ای روی آورده بودند که این امر نشان از عزم مردم برای همراهی در راستای احیای دریاچه ارومیه است.
وی با قدردانی از فعالیت های زیربنایی صورت گرفته در راستای احیای دریاچه ارومیه توسط سازمان های مسوول افزود: 25 کیلومتر مسیر در راستای الحاق زرینه رود به سیمینه رود در جنوب آذربایجان غربی به صورت شبانه روزی ایجاد شد که این امر می تواند کمک شایانی به انتقال آب این رودخانه ها به بستر دریاچه داشته باشد.
وی در بخش دیگری با تاکید بر توجه ویژه دستگاههای اجرایی به توسعه کل استان به ویژه ارومیه اضافه کرد: از نظر بهداشت و آموزش، مرکز استان وضعیت نابسامانی دارد و باید فعالیت های بیشتری در این خصوص صورت گیرد.
استاندار آذربایجان غربی افزایش درآمدهای استانی از طریق شناسایی مودیان جدید و جلوگیری از فرار مالیاتی را از برنامه های مهم استان در راستای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی برشمرد و اظهار کرد: ما می خواهیم استان را خودمان اداره کنیم و در این راستا باید از تمام ظرفیت های درآمدی استان بهره ببریم که در این میان مالیات نقش بسزایی دارد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست عقب ماندگی مرکز استان در بسیاری از شاخص ها را یادآور شد و ادامه داد: در بسیاری از استانها، مرکز استان محور توسعه به شمار می رود ولی در آذربایجان غربی، ارومیه شرایط خوبی نسبت به برخی شهرهای دیگر ندارد.
جواد جهانگیرزاده گفت: بخشی از این عقب ماندگی ها نتیجه قصور و پیگیری نکردن مسئولان و نمایندگان مجلس است و باید با تمهیدات بهتر و پیگیری های بیشتر توجه زیادی به مرکز استان صورت گیرد.
وی به موضوع دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات، نباید اجازه داد که موضوع این دریاچه، سیاسی شده و بهره برداری هایی از آن صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در این نشست با ارایه گزارشی از فعالیت های این شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه گفت: 45 کیلومتر رودخانه و 290 کیلومتر انهار در حوضه این دریاچه لایروبی شده که بسیار بیشتر از پیش بینی های انجام شده بوده است.
کیومرث دانشجو اظهار کرد: تا 10 روز آینده کل عملیات لایروبی انهار و رودخانه ها در آذربایجان غربی به اتمام می رسد.
وی بیان کرد: برای نخستین بار طرح تعویض کنتور و نصب کنتورهای هوشمند در حوزه کشاورزی آذربایجان غربی اجرایی شده که در این راستا دو هزار کنتور تحویل شده و چهار هزار کنتور نیز تا پایان ماه جاری در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی افزود: در زمان حاضر تراز دریاچه ارومیه 1470.07 متر است که هفت سانتی متر نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان می دهد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی نیز در این نشست با ابراز انتقاد از اعلام آمارهای مختلف در خصوص اعتبارات حوزه دریاچه ارومیه اضافه کرد: پارسال هفت هزار و 250 میلیارد ریال اعتبار برای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شد که از این میزان 684 میلیارد ریال به استان تخصیص یافت.
ناصر حضرتی اظهار کرد: امسال نیز 11 هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار برای دریاچه ارومیه تصویب شده که یک هزار و 320 میلیارد ریال آن به آذربایجان غربی اختصاص داشته و از این میزان نیز حدود 30 درصد تخصیص یافته است.
در این نشست برخی از مدیران دستگاههای اجرایی گزارشی از فعالیت های خود در حوزه های مختلف ارائه کردند.