در این خصوص بررسیهای آماری فوق اخیرا این پرسش مطرح شده که چگونه این تعداد درخت شمارش شده و در کدام نواحی و مناطق وجود دارند؟
کارشناسان آنچه را که منابع درختی نامیده میشود بر اساس تخمین تعداد درختان هر کشور و مطابق با فاکتورهای مختلف از جمله وسعت سرزمینی و جمعیت آن کشور برآورد میکنند. کشور پیشرو در جهان به لحاظ داران بودن تعداد درختان، روسیه با 642 میلیارد اصله درخت است. رتبه دوم به کانادا با 318 میلیارد درخت و رتبه سوم به برزیل با 302 میلیارد اصله درخت اختصاص دارد. همچنین آمریکا با دارا بودن 228 میلیارد درخت در رتبه چهارم قرار گرفته است.
کشورهای دیگری که به لحاظ دارا بودن تعداد قابل توجهی درخت شناخته شده هستند میتوان به چین، جمهوری دموکراتیک کنگو، اندونزی و استرالیا اشاره کرد.
وجود تعداد چشمگیری درخت در هر کشور فوائد بیشماری برای آن به همراه دارد. درختان آب را تصفیه میکنند، با آلودگی هوا مقابله کرده و مقدار قابل توجهی از کربن را به دام میاندازند که در غیر این صورت این کربن در اتمسفر ماندگار میشود. همچنین درختان به بهبود وضعیت سلامت روان و جسم بشر هم کمک میکنند.
«کلارا رووه»، یکی از نویسندگان این مطالعه و فارغالتحصیل دانشکده مطالعات جنگلداری و محیط زیست دانشگاه ییل، گفت: بشر به طور ذاتی درختان را ارزشمند میداند و مردم تمام جهان در مورد منابع جنگلی کشورهایشان نگران هستند.
بررسیها حاکی از آن است که کشورهای بزرگتر با گستره سرزمینی بیشتر اغلب بیشترین تعداد درختان را دارا هستند. به همین دلیل کارشناسان محیط زیست به دنبال آن هستند دریابند که آیا ارزشمندتر است که تراکم درختی اندازهگیری شود مبنی بر اینکه بیشترین درختان در هر کیلومتر مربع در نظر گرفته میشوند. با این اندازهگیری کشورهای صحرایی کمترین تراکم درختان را دارا هستند.
کارشناسان همچنین تعداد درختان را به ازای هر فرد در نظر گرفته و دریافتند کشورهای شمالی همچون روسیه و کانادا به لحاظ دارا بودن درخت غنی بوده در حالیکه کشورهای صحرایی کمبود دارند. اگرچه اینطور بیان میشود که کشورهای ثروتمندتر اغلب از تعداد درخت بیشتری برخوردارند، برخی از کارشناسان با این نظر مخالف هستند.
به گزارش ایسنا، کارشناسان معتقدند هیچ رابطهای بین وضعیت اقتصادی و تعداد درختان وجود ندارد. همچنین به گفته کارشناسان، دانستن و توجه کردن به اهمیت و ارزش درختان میتواند نقطه شروع خوبی برای بهبود و ارتقای مجموع وضعیت این جانداران ارزشمند بر روی زمین باشد.
No tags for this post.