هشدار؛ايران فقط 5 سال با سالمندي فاصله دارد
وي جمعيت بالاي 60سال کشور را شش ميليون و 159هزار و 676نفر اعلام کرد و گفت :اين آمار بر پايه سرشماري سال 90استخراج شده است و آمار به روزتري از تعداد سالمندان در دست نيست.بر همين اساس 8.19درصد جمعيت کشور را سالمندان تشکيل مي دهند که البته برخي استان ها با دارا بودن تعداد بيشتري سالمند استان هاي پير از لحاظ جمعيتي محسوب مي شوند.
وي افزود:استان هاي گيلان،مرکزي،مازندران ،آذربايجان شرقي،خراسان جنوبي،همدان ،اصفهان ،سمنان،تهران،زنجان و اردبيل به ترتيب پيرترين استان هاي کشور هستند که شاخص سالمندي در آنها از 11.55درصد شروع مي شود.
وي جوان ترين استان کشور را نيز سيستان و بلوچستان معرفي کرد و افزود:بر اساس شاخص هاي جمعيتي در صورتي که شاخص سالمندي در کشور شش و يا کمتر از آن باشد آن کشورجوان تلقي مي شود.بر همين مبنا اگر شاخص سالمندي در کشوري بين 6تا ده قرار داشته باشد آن کشور در دسته کشورهاي ميانسال قرار مي گيرد و شاخص بالاي ده درصد نيز حکايت از سالمند شدن آن کشور دارد.
به گفته براتي سده حداکثر تا 5سال آينده شاخص سالمندي در کشور به 12درصد خواهد رسيد و ايران در فهرست کشورهاي سالمند جاي خواهد گرفت. براتي سده از تحت پوشش بيمه نبودن نزديک به دو ميليون سالمند در کشورخبر داد و گفت:بر اساس آمارهاي موجود يک ميليون و 500 هزار سالمند تحت پوشش صندوق هاي بازنشستگي کشوري، لشکري و يا تامين اجتماعي قرار دارند،يک ميليون و 500هزار نفر نيز تحت پوشش کميته امداد امام خميني (ره) هستند و نزديک به 600هزار نفر نيز تحت پوشش سازمان بهزيستي قرار گرفته اند، با اين حساب حدود دو ميليون نفر سالمند از هيچ پوشش حمايتي برخوردارنيستند.به گفته رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان 30درصد جمعيت سالمندان کشور را افراد آسيب پذير و عمدتا دهک اول جامعه تشکيل مي دهند که اغلب از هيچ پوشش حمايتي نيز برخوردار نيستند.
به گزارش میگنا،براتي سده تنها راه حمايت از سالمندان را در نظر گرفتن راهکارهاي حمايتي در برنامه ششم توسعه دانست و گفت:پرداخت هزينه نگهداري به خانواده سالمندان و يا پرداخت مستمري به افراد بالاي 60سال، از جمله برنامه هايي است که دولت براي حمايت از جمعيت سالمند مد نظر قرار داده است و پس از انجام کارهاي کارشناسي در برنامه ششم توسعه گنجانده خواهد شد.