دکتر لنکرانی در حاشیه هشتمین کنگره کشوری و دومین کنگره بین المللی سکته مغزی در ایران در گفت و گو با ایرنا افزود: این واقعیتی تلخ است که باید با برنامه ریزی و پیشگیری بیشتر و بهتر به آن پرداخته شود.وی اظهار داشت :کم تحرکی، مصرف بی رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و در مجموع رژیم نامناسب غذایی عاملی برای حرکت به سمت سکته های مغزی است .
دکتر لنکرانی گفت : همه این موارد در جامعه ما رو به افزایش است ، به ویژه چاقی که در دو دهه گذشته در کشور ما دو برابر شده است و این زنگ خطری برای افزایش سکته های مغزی است.
وی ادامه داد: ضروری است در این موضوع مهم به بازآموزی علمی بپردازیم و با حضور دانشمندان دیگر کشورها تازه های علمی در این زمینه بازآموزی شود .
رییس مرکز سیاستگزاری سلامت استان فارس به پیشرفت ها علمی و رهیافت های تازه برای درمان سکته مغزی اشاره و اضافه کرد: یکی از داروهای مهم برای درمان سکته مغزی ناشی از انسداد عروق تحت پوشش بیمه قرار گرفته است این نوید بخش درمان بهتر برای بیماری سکته است .
به گفته وی تلاش جمعی برای درمان این بحران پیش رو شروع شده ولی کشور ما به لحاظ افزایش متوسط سن و حرکت جمعیت کشور به سمت کهنسالی بیشتر در معرض آسیب های ناشی از سکته است.
دکتر لنکرانی گفت : سکته در دنیا دومین عامل مرگ و میر و در کشور ما چهارمین عامل است ، بیماری های قلبی ، تصادفات ، بیماری های بدو تولد و سکته چهار عامل مرگ و میر است ، اما از نظر تعداد مطلق ما نیز در رتبه دوم مرگ و میر ناشی از سکته قرار داریم.
این استاد دانشگاه به نکته تلخ فرا رسیدن سن سکته در کشور ما یک دهه زودتر از سایر کشورها اشاره کرد و گفت : این نشاندهنده این است که باید بیشتر و بهتر در این زمینه مراقبت کنیم .
هشتمین کنگره کشوری و دومین کنگره بین المللی سکته مغزی در ایران روز چهارشنبه با حضور متخصصانی از کشورهای اروپایی و آمریکا و دانشمندان علوم پزشکی از دانشگاههای کشورمان در شیراز گشایش یافت و به مدت سه روز ادامه دارد.