ارتقا رتبه علمی حاکی از رشد قابل توجه ایران در عرصه علم و فناوری است
ابراهیم خدایی شامگاه سه شنبه در جشن 40 سالگی دانشگاه زنجان افزود: ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57، 175 هزار دانشجو داشت که هم اکنون این تعداد به چهار میلیون و 650 هزار نفر رسیده و متناسب با آن تعداد دانشگاه و موسسات آموزش عالی نیز ایجاد شده است.
وی یادآورشد: بر اساس آخرین مستندات ISI و اسکوپوس ایران سال گذشته از رتبه 17 به 16 در زمینه استنادات کیفی ارتقا یافت.
خدایی اظهار کرد: سهم تولیدات علمی ایران در سال 2012، فقط 1.38 درصد از تولیدات علمی جهان بود که این میزان هم اکنون به 1.6 درصد رسیده است.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: این آمار در حالی است که ایران کمتر از یک درصد جمعیت جهان را در خود جای داده اما موفق به تولید علم بیش از نسبت جمعیت خود شده است.
وی خاطر نشان کرد: ایران در میزان ارجاعات استنادی که کیفیت مقالات تولیدی را نشان می دهد، یک رتبه ارتقا داشت.
خدایی ادامه داد: در سال 2012 هیچ دانشگاهی از ایران جزو یک درصد دانشگاه های برتر دنیا نبود و در سال 2015 این آمار به 13 دانشگاه برتر در دنیا رسید.
معاون وزیر علوم و رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: علاوه بر آن، لیست مقالات علمی برتر ایران که بر اساس ISI استخراج شده است در سال 2012، 0.82 درصد بود که امروز به 1.56 درصد رسیده است.
وی افزود: در سال 2014، 173 نفر از دانشمندان ایرانی جزو یک درصد دانشمندان برتر دنیا بودند که این رقم نسبت به سال 2012 ، 50 درصد افزایش داشته است.
خدایی یادآورشد: در هر صورت وضعیت رشد و توسعه علمی کشور با تلاش اساتید و دانشگاهیان با شتاب بسیار خوب پیش می رود.
معاون وزیر علوم به تحصیل 10 هزار نفر از 75 هزار دانشجوی حاضر در زنجان در دانشگاه زنجان اشاره کرد و گفت: دانشگاه زنجان در شاخص تعداد مقالات و شاخص تولید علم و پژوهش خوب عمل می کند اما در هر صورت جا برای توسعه و کار دارد و نباید خیلی در گذشته باقی ماند.
در پایان این مراسم علاوه بر رونمایی از کتاب تاریخ 40 ساله دانشگاه رنجان، تقویم ویژه آن، ابطال تمبر، بریدن کیک، از اساتید برجسته این دانشگاه نیز تجلیل شد.