مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ضمن تبریک آغاز بهار دانش به جامعه علمی کشور گفت: چهارشنبه اول مهرماه ۱۳۹۴ در ساعت ۱۱:۵۱، قبل از ظهر، پاییز در نیمکره شمالی زمین آغاز می شود و این در شرایطی است که ساکنان نیمکره جنوبی زمستان سرد را پشت سر گذاشته و به فصل بهار وارد می شوند.
وی افزود: از نظر نجومی، قرار گرفتن مرکز دایره خورشید (قرص خورشید) بر روی نقطه اعتدال پاییزی، باعث آغاز فصل پاییز می شود. چرخیدن زمین به گرد خورشید باعث می شود تا چنین به نظر برسد که خورشيد در زمینه صور فلکی آسمان در طول یک سال خورشیدی، از غرب به شرق جابجا می شود. اما لازم به تاكيد است كه در طول یک روز، به علت حرکت وضعی زمین به دور خود، چنین به نظر می رسد که خورشید از شرق طلوع و در غرب غروب می کند.
عتیقی اظهار داشت: نقاط اعتدال که یکی بهاری و دیگری پاییزی است از تقاطع دو دایره بزرگ استوای آسمان (استوای آسمان از ادامه استوای زمین و انطباق آن بر آسمان به دست می آید) و دایره البروج که همان مسیر حرکت ظاهری خورشید بر کره آسمان است، حاصل می شود.
مدیر انجمن نجوم اماتوری ایران عنوان کرد: بدیهی است در روز اول بهار و اول پاییز در تمام کره زمین «نیمکره شمالی و جنوبی» طول روز و شب یکسان است. یعنی ۱۲ ساعت روز و ۱۲ ساعت شب را ساکنان کره زمین در این دو موقع از سال تجربه می کنند.
به گزارش مهر , وی افزود: بدين ترتیب به مرور از روز اول مهر از طول روز کاسته و به طول شب افزوده می شود تا ساکنان نیمکره شمالی درشب یلدا طولانی ترین شب سال را تجربه کنند.
No tags for this post.