لزوم توجه به بخشهای سلامت و بهینهسازی مصرف انرژی در حوزه صنایع الکترونیک
محمد صادق قاضیزاده در مجمع سالانه صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک بر ضرورت افزایش سرمایه این صندوق تاکید کرد و گفت: اگرچه در صنایع الکترونیک موفق به جذب استعدادهای برتر شده ایم، اما اگر در این زمینه تلاش و اهتمامی وجود نداشته باشد، ممکن است به خروج این استعدادها از کشور بینجامد.
وی با اشاره به راهکارهای رفع این دغدغهها افزود: در بخش سرمایه، عایدی حاصل از فعالیتها و خدمات صندوق به توسعه صنایع اختصاص یابد و اگر مجموعه مدیران صندوق تقاضای افزایش سرمایه دارند، باید با افزایش دو برابری آن موافقت شود تا دغدغه محدودیت منابع وجود نداشته و با فراغ بال در جهت رفع نیازهای صنعت گام بردارند.
قاضی زاده تصریح کرد: روحیه صنعتگران داخلی به دلیل رقابت دشوار با محصولات وارداتی خوب نیست و شاید آن گونه که لازم است در کشور از ایدهها و نوآوریها حفاظت و حمایت نمیشود.
وی افزود: بر این اساس بهتر است به هر شکل ممکن از افزایش سرمایه صندوق حمایت کنیم تا با دست بازتری فعالیت کند و آزادی عمل داشته و با قدرت بیشتر در سرمایه گذاریها خطرپذیری کند.
رئیس پژوهشگاه نیرو ادامه داد: نباید اعطای تسهیلات را به دلیل نگرانی از بازپرداخت، دشوار کرد، می توان در این باره تدابیری اندیشید، از جمله میتوان شرکتهایی که نه به دلیل شرایط بازار بلکه سوء استفاده در بازپرداخت تسهیلات مشکل ایجاد میکنند، به همراه سهامداران مؤثرشان در لیست سیاه قرار گیرند، اما این تعداد اندک نباید حمایت از صنف را تحت تاثیر قرار دهد.
قاضی زاده همچنین خواستار حمایت از صندوق در سرمایهگذاری های خطرپذیر شد و گفت: اگر صندوقی ادعای سرمایهگذاری جسورانه داشته و صد در صد موفق بوده است، باید مورد تذکر قرار گیرد، چون در واقع کار بانک را انجام داده و هیچ گونه ریسکی نداشته است چراکه در این سرمایه گذاری ها، خطرپذیری به معنای واقعی صورت نگرفته است.
وی همچنین شرایط کشور در پساتحریم را شمشیر دو لبه خواند و افزود: اگر از نخبگان کشور حمایت نشود شرایط در پساتحریم دشوارتر خواهد بود.
قاضیزاده بر این اساس خواستار حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور از صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک شد.
وی موضوع سلامت الکترونیک و پایش سلامت الکترونیک را از حوزههای توسعه صنایع الکترونیک در دهه های آینده ذکر کرد و گفت: این در حالی است که جمعیت زیادی از کشور به سمت سالمندی در حرکت است و دغدغه اصلی یعنی پایش سلامت آنان از زمینههای توسعه صنایع الکترونیک در کشور محسوب می شود.
به گزارش ایسنا،قاضی زاده کارکرد حمایت صنایع الکترونیک در بهینهسازی مصرف انرژی را نیز یادآور شد و گفت: می توان برای این مبحث نیز خط اعتباری خاصی را در صندوق تعریف کرد و با همکاری وزارت نیرو جنبش تازه ای در این بخش آغاز شود.
No tags for this post.