مورالی نماینده مقیم سازمان ملل متحد در تهران در مراسم بیست و هشتمین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی ازن و سیامین سالگرد کنوانسیون وین با اشاره به گذشت سه دهه حفاظت لایه ازن توسط دولتها گفت: «ازن تنها لایه بین شما و UV» موضوع امسال است و حفاظت از سلامت انسان یکی از دلایل شکل گیری کنوانسیون وین و پروتکل مونترال بوده است.
وی افزود: این کنوانسیون پاسخی جهانی برای حل مشکلاتی است که سلامت انسانها را تحت تاثیر قرار میدهد. این روزها ثابت شده انسانها بیش از حد در معرض بازتاب اشعه UV قرار دارند که باعث ایجاد سرطان پوست، آسیب به چشم و سیستمهای ایمنی بدن انسانها میشود.
مورالی با بیان اینکه پروتکل مونترال مثال موفقیت آمیزی از همکاری جهانی در زمینه حفاظت و حمایت از محیط زیست و انسانها است اظهارکرد: کنوانسیون وین از تمامی دولتها درخواست میکند که سلامت انسانها را اندازه گیری کنند و در جریان سلامت آنها و خطراتی که محیط زیست را تهدید میکنند باشند، در نتیجه فعالیت آنها از لایه ازن و محیط زیست حافظت شده و اثرات سوء آن برطرف میشود.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 20 سال است که با مشارکت دفتر عمران و توسعه سازمان ملل متحد و دفتر حفاظت لایه ازن سازمان محیط زیست، میزان مصرف مواد آسیب زا به ازن کاهش یافته است. لازم است نقش ایران را در اجرای پروتکل مونترال بررسی کنیم که در اجرای آن موفقیت آمیز عمل کرده است.
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در تهران با اشاره به اینکه ایران از سال 1990 توانسته مصرف گازهای مخرب را کاهش دهد، گفت: این کشور از 2012 با همکاری سازمان ملل متحد مدیریت حذف گازهای مخرب را عملیاتی کرده است حال زمان آن فرا رسیده تا به دولت ایران بخاطر اجرای تعهدات خود و کاهش گازهای مخرب تبریک بگوییم.
به گزارش ایسنا،مورالی با اشاره به اینکه سازمان ملل متحد آماده همکاری با دولتها است، افزود: درخواستها همیشه باید از سوی دولتها صورت بگیرد. ایران در حل مشکلات خود پیشرو است. بنابراین این کشور میتواند مثال خوبی برای سایر کشورها در پیشقدم شدن برای حل مشکلات باشد.
No tags for this post.