بر اساس قانون اساسی آلمان، پژوهش برای پژوهشگران آلمانی رایگان است و در این راستا بودجهای در حدود 8 میلیارد یورو در اختیار پژوهشگران آلمانی قرار دارد. پژوهشگران غیر آلمانی میتوانند به شرط همکاری با پژوهشگران آلمانی از این بودجه پژوهشی بهره ببرند.
اساس این اقدام، ایجاد ارتباط میان محققان بینالمللی و آلمانی به صورت رابطه فردی است که براین مبنا، نیازی به انعقاد یادداشت تفاهم میان سازمانها وجود ندارد که بهره گیری از این بودجه پژوهشی مستلزم برقراری ارتباط پژوهشگران ایرانی و آلمانی و ارائه طرحهای مشترک است.
این هیئت در بازدید خود از امکانات و بخشهای مختلف واحد علوم وتحقیقات با تحسین امکانات علمی و پژوهشی واحد، اظهار کردند که اطلاعات در مورد توان علمی و پژوهشی ایران در آلمان کافی نیست و پیشنهاد کردند ایران نمایشگاه پژوهشی و علمی در آلمان برگزار و از هیئتها و خبرنگاران آلمانی برای بازدید از توان پژوهشی و علمی ایران دعوت کنند.
انجمن ماکس پلانک با بیش از 60 سال سابقه فعالیتی، یک انجمن مستقل غیرانتفاعی با 82 نهاد تحت هدایت است که به پژوهشهای دانش محور ملی و بینالمللی در حوزههای علوم طبیعی، انسانی، زندگی و … میپردازد.
نام این موسسه برگرفته از یکی از برجستهترین پژوهشگران علمی آلمان، نشاندهنده هدف اصلی آن یعنی تعالی پژوهشی است و داشتن بیش از 17 برنده جایزه نوبل در میان پژوهشگران آن و 21 هزار محقق فعال در انجمن بیانگر حمایت انجمن ماکس پلانک از فعالیتهای پژوهشی نهادها و افراد آلمانی و غیرآلمانی است.
پژوهشگران ایرانی در صورت تعریف پروژه پژوهشی با شرکای آلمانی میتوانند تا 20 هزار یورو بودجه پژوهشی برای پیشبرد اولیه طرح و در مراحل بعدی کار، بودجه بیشتری را دریافت کنند.
بر اساس این گزارش، بازدید بعدی این هیئت از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، نهم اکتبر سال جاری میلادی (مقارن با 17 مهرماه امسال) است. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این انجمن از تارنمای اینترنتی www.maxplanck.de بازدید کنند.
No tags for this post.