میکروسکوپهای پیشرفته معمولا از بزرگنمایی بالایی برخوردار هستند به طوری که سیستمهای کالیبراسیون معمولی نمیتواند پاسخگوی نیاز این میکروسکوپها باشد. در حال حاضر با توسعه فناوریهای با قدرت تفکیک بالا، نیاز به سیستمهای خودکار برای افزایش دقت مقیاسگذاری در اندازهگیریهای کمی به شدت احساس میشود.
در حال حاضر بسیاری از محققان که در حال توسعه فناوریهای جدید هستند، به دنبال نمونههای استانداردی هستند که بتوانند با استفاده از آن، اندازهگیریهای خود را با دقت بالا ارزیابی کنند. همچنین آنها به دنبال بررسی عملکرد تجهیزات خود هستند، این تجهیزات میکروسکوپهای با قدرت تفکیک بالا و میکروسکوپهای الکترونی کرایو هستند.
چالش اصلی در مسیر تولید این مواد استاندارد، ایجاد نانوساختارهایی با الگوهای تکراری و دقیق است که ابعاد این الگوها دقیقا برای محققان مشخص باشد. اخیرا پژوهشگران موفق به خودآرایی نانوساختار پروتئینی شدند که بلوری بوده و بخشهای مختلف آن ابعاد مشخصی دارد.
یک تیم تحقیقاتی از NPL اخیرا نمونه استاندارد میکروسکوپی جدیدی ساختند که فاصله دو بخش از آن یک نانومتر است. نتایج این پژوهش در قالب مقالهای در نشریه Nanoscale منتشر شده است.
املیانا ده سانتیس از محققان زیست فناوری این پروژه میگوید: «توانایی ما در فرآیند خودآرایی این پروتئین به ما کمک کرد تا کاربرد جدیدی برای این پروتئین ایجاد کنیم و از ساختار تکراری آن در اندازهگیریهای استفاده کنیم.»این فناوری جدید میتواند نیاز بازار را برای نمونه استانداردهای بسیار دقیق تامین کند. در حال حاضر نمونههای استاندارد معدنی و ترکیبات سخت در بازار وجود دارد در حالی که نیاز برای مواد نرم همچنان رو به افزایش است.
به گزارش ایسنا، شرکت ای ام رزولوشن برای تولید این نمونه استانداردها در این پروژه همکاری داشته است. مسئولان این شرکت معتقداند که این نمونه استاندارد زیستی قابل اعتماد بوده که برای محققان حوزه میکروسکوپ الکترونی بسیار جذاب است. این نمونه از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.
No tags for this post.