روز جهانی آلزایمر

آلزایمر، بارزترین نوع زوال عقل است که با اختلال در عملکرد مغز، توانایی ذهنی فرد را کاهش می دهد و با از بین رفتن تدریجی سلول ها، باعث کوچک شدن مغز شده و لکه هایی به نام «پلاک های پیری» به جای آن می نشاند. همچنین وجود کلاف های ظریف مارپیچی شکل در سلول های مغزی -که باعث از بین رفتن سلول های سالم می شود- نیز از دیگر علایم این بیماری است.

افزایش سن نقش بسزایی در این بیماری دارد. ۱۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال و ۵۰ درصد افراد بالای ۸۵ سال به این بیماری مبتلا می شوند. عوامل ژنتیکی، ضربه به سر، فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، افسردگی، دیابت، بالا بودن کلسترول خون و … خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.

از جمله علائم آلزایمر، می توان مواردی همچون اختلال در حافظه کوتاه مدت، اختلال در انجام کارهای روزانه، سردرگمی در زمان و مکان، کاهش قدرت تصمیم گیری و قضاوت، تغییر رفتار، مشکل در تکلم و برقراری ارتباط، تغییرات شخصیتی، جابجا گذاشتن اشیا و بی انگیزگی را نام برد.

متاسفانه تاکنون روش قطعی برای پیشگیری از این بیماری تشخیص داده نشده اما با رعایت چند نکته می توان خطر ابتلا به این بیماری را تا حدود زیادی کاهش داد. این نکات عبارتند از:

– انجام فعالیتهای ذهنی مانند حل کردن جدول و مطالعه روزنامه و مجلات

– مصرف میوه و سبزیجات تازه مانند سیب، کلم بروکلی، اسفناج، کاهو و…

– خوردن ماهی از جمله قزل آلا و ساردین به دلیل دارا بودن اُمگا۳

– نوشیدن مایعات به اندازه مناسب

– مصرف حبوبات، غلات و آجیل از جمله گردو، بادام، سویا

– ورزش و تمرینات بدنی

– عدم استعمال سیگار

– معاشرت کردن با دوستان و خانواده

– عدم مصرف بی رویه دارو، بدون مشورت با پزشک

 به منظور تجلیل از زحمات چندین ساله Alois Alzheimer، روانپزشک آلمانی در ارائه تعریف علمی از این بیماری و همچنین بالا بردن آگاهی عمومی و حمایت از بیماران مبتلا به فراموشی، هر ساله برنامه های مختلف علمی و فرهنگی در ۷۲ کشور جهاندر این روز  برگزار می شود.

منبع:salemzi.com

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا