موضوع انتقال فناوری در قراردادهای پسا تحریم لحاظ شود
دکتر رضا ملک زاده درگفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه درحال حاضر شرکت های دانش بنیان مشکلات بسیاری دارند،افزود: نبود حمایت از تولیدات داخلی مشکل فعلی شرکت های دانش بنیان حوزه دارو است که در دروان پسا تحریم نیز وجود خواهد داشت.وی ادامه داد: واقعیت این است که برای تغییر اکولوژی اقتصادی و تبدیل شدن از یک کشور وارداتی به کشوری که به تولیدات داخلی اهمیت می دهد، نیازمند تغییرات و تصویب قوانین بسیاری هستیم.
ملک زاده یادآور شد:اگر بخواهیم دارو(به شکل محصول نهایی ) وارد کشورکنیم به لحاظ ریالی و ارزی قادرنخواهیم بود و به صرفه نیست، بنابراین همچون گذشته باید به موضوع انتقال فناوری در قراردادها توجه کنیم.
وی گفت: بطور مثال برای معالجه بیمارمبتلا به هپاتیت C با داروی وارداتی نیاز به 200 میلیون تومان بودجه است اما با استفاده از انتقال فناوری و تولید قرص مورد نیاز این بیماران در کشور، فقط چهارمیلیون تومان هزینه در بردارد،علاوه براین می توان این دارو را درفهرست بیمه نیز قرارداد.
ملک زاده یادآور شد:خوشبختانه زمینه ها، جاذبه ها و اجباری که ما در بخش سلامت داریم سبب شده که شرکت های دانش بنیان دربخش سلامت خیلی فعال تر نسبت به سایرشرکت های دانش در کشور عمل کنند.
وی گفت:به منظور پویا ترشدن شرکت های دانش بنیان اکنون راه اندازی پارک های علم وفناوری درحوزه پزشکی به صورت مشترک با وزارت علوم درحال انجام است و اکنون در مرحله انعقاد قرارداد هستیم.
معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ادامه داد:در این قرارداد،در زمینه ایجاد فناوری با دانشگاه های غیر پزشکی یکسان دیده شده ایم، چراکه بسیاری ازکارهایی که در دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود با دانشگاه های وزارت علوم مرتبط است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در یک برهه از زمان این دانشگاه ها از هم جدا شدند اما امیدواریم زمانی برسد که این دانشگاه ها به هم وصل شوند افزود: تا آن زمان می توانیم در بحث پارک های علم و فناوری درکنار هم باشیم و از برنامه های وزارت بهداشت این است که در همه پارک های علم وفناوری که وزارت علوم درشهرها دارد ، وزارت بهداشت نیزپارک علم و فناوری داشته باشد.