درگذشت دکتر شکوئی؛ چهره ماندگار جغرافیا
دکتر شکوئی به سال ۱۳۳۴ش در دانشگاه تبریز در رشته تاریخ و جغرافیا مشغول به تحصیل شد. استاد قاضی، استاد ادیب طوسی، دکتر منوچهر مرتضوی و دکتر جهانگیر صوفی از جمله اساتید وی در این مقطع تحصیلی هستند که او از آنها به نیکی یاد میکرد. وی، مدرک کارشناسی خود را در رشته تاریخ و جغرافیا از دانشگاه تبریز (۱۳۳۷ش)، مدرک کارشناسی ارشد را از دانشگاه تهران (۱۳۴۶ش) و مدرک دکترای تخصصی خود را در رشته جغرافیای انسانی از دانشگاه استانبول (۱۳۵۷ش) دریافت کرد.
دکتر شکوئی بیش از ۱۰ سال در دانشگاه تبریز تدریس میکرد و در سال ۱۳۶۴ش پس از عزیمت به تهران، در دانشگاه تربیت مدرس مشغول به تدریس شد و میتوان او را در ردیف اولین پایهگذاران دوره دکترای رشته جغرافیا در دانشگاه تربیت مدرس معرفی کرد. او در طول دوران علمی خود رسالهها (در سطح دکتری) و پایاننامههای (در سطح کارشناسی ارشد) زیادی را راهنمایی کرد.
وی در مجامع مختلف علمی از قبیل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، هیأت رئیسه انجمن جغرافیدانان ایران، شورای عالی سمت، سرپرستی کمیته جغرافیا در وزارت فرهنگ و آموزش عالی و…، عضویت فعالی داشت و پس از مدتها تلاش در راه علم، بهعنوان یکی از چهرههای ماندگار کشور (در جغرافیا) معرفی شد.
دکتر شکوئی همچنین در سالهای ۱۳۷۲ش و ۱۳۷۶ش، استاد نمونه دانشگاه تربیت مدرس شناخته شدند و کتابهای تألیفی وی در سالهای ۱۳۶۷ش و ۱۳۷۵ش بهعنوان کتابهای برگزیده سال جمهوری اسلامی ایران معرفی شد. دکتر شکوئی از جمله اساتیدی بود که سالهای عمر خود را به مطالعه، پژوهش و تدریس دانشگاهی گذراند و نتیجه علاقه وی به تحصیل و تدریس در رشته جغرافیا، ۴۴ سال سابقه تدریس در دانشگاه و انتشار کتابها و مقالات مختلف بود.
دکتر حسین بیکزاده شکوئی پس از سالها تلاش علمی در بیست و هشتم شهریورماه سال ۱۳۸۴ هجری شمسی در بیمارستان مهرداد تهران دار فانی را وداع گفت. پیکر استاد فقید بر دوش صدها تن از دانشجویان، اساتید و علاقهمندان استاد بزرگوار، در گورستان بهشت زهرا (س) تهران، در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.
منبع:راسخون
No tags for this post.