برندگان جایزه «نوبل مضحک» 2015 معرفی شدند که در میان آنها دانشمندانی که به «بررسی عواقب بوسیدن مداوم بر کاهش آلرژی پوستی» پرداخته بودند، تحقیقاتی در زمینه «چگونه یک امپراتور، طی سی سال پدر 888 کودک شد» و نیز پژوهشی درباره «میزان دردناک بودن نیش زنبور در مناطق مختلف بدن» قرار دارند.
جایزه سالانه «ایگ نوبل» برای سرگرمی و تشویق تحقیق و نوآوری جهانی طراحی شده و توسط مجله سالنامه تحقیقات غیرمحتمل به عنوان همتای عجیب جایزه نوبل اهدا میشود.
جایزه نوبل 2015 ماه آینده در بخشهای فیزیک، شیمی، پزشکی، ادبیات، اقتصاد و صلح اهدا خواهد شد.
از میان 10 برنده جایزه نوبل مضحک 2015 ، سه مورد به محققانی اختصاص داشت که نشان دادند همه «پستانداران صرفنظر از اندازه، برای ادرار کردن، حدود 21 ثانیه زمان صرف میکنند »، «میتوان تخممرغ را با استفاده از مواد شیمیایی تا حدی به حالت نیمپز برگرداند» و این که «میتوان با استفاده از ریاضی نشان داد که چگونه Moulay Ismael، امپراتور آفریقای شمالی در قرن 17 میلادی طی 30 سال، پدر 888 کودک شد».
تیمهایی نیز موفق شدند جوایزی را برای «متصل کردن یک تکه چوب به پشت جوجه به منظور نمایش چگونگی راه رفتن دایناسورها» و همچنین «نمایش امکان تشخیص آپاندیس حاد با میزان دردی که بیمار در زمان حرکت بر روی سرعتگیر جاده حس میکند»، دریافت کنند.
«مایکل اسمیت» از دانشگاه کورنل برای نیش خوردن از زنبورهای عسل در 25 نقطه متفاوت از بدنش توانست جایزه نوبل فیزیولوژی و حشرهشناسی را دریافت کند. وی نشان داد که نیش زنبور در لب بالایی، سوراخ بینی و دستگاه تناسلی مردان بیشترین درد را دارد.
برندگان قبلی جایزه ایگ نوبل در مراسمی در دانشگاه هاروارد این جوایز را به برندگان اهدا کردند.
جایزه پزشکی «ایگ نوبل» به دو تیم از محققان اروپای شرقی و ژاپن تعلق گرفت که آزمایشاتی را برای بررسی تاثیرات زیستی بوسههای مداوم انجام داده و نتیجه گرفتند که این کار باعث کاهش آلرژی پوستی میشود.
جایزه ادبیات نیز به به محققانی اهدا شد که نشان دادند واژه «هان؟» در همه زبانها وجود دارد.
به گزارش ایسنا،جوایز ایگ نوبل امسال همچنین به محققانی اعطا شد که نشان داده بودند بسیاری از رهبران کسب و کار، پس از زنده ماندن از بلایای طبیعی در دوران کودکی به خطرپذیری علاقمند شدهاند. همچنین پلیس شهر بانکوک نیز برای پرداخت پول بیشتر به ماموران خود در ازای قبول نکردن رشوه توانست یکی از جوایز ایگ نوبل را به خود اختصاص دهد.
No tags for this post.