راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر در حوزه‌های خاص فناوری

 بهزاد سلطانی امروز در گردهمایی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی برنامه دارد با مشارکت بخش خصوصی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر را راه‌اندازی کند که امیدواریم امسال بتوانیم این موضوع را محقق کنیم.

وی اضافه کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای فعالیت در حوزه‌های خاص فناوری و با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و بخش خصوصی راه‌اندازی خواهد شد.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه از بودجه ۳ هزارمیلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۷۵۰ میلیارد تومان بودجه به این صندوق اختصاص یافته است، گفت: امیدواریم امسال میزان اختصاص بودجه به این صندوق ۱۵۰۰ میلیارد تومان باشد.

سلطانی با بیان اینکه وضعیت ۱۱۱۰ شرکت از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان دانش‌بنیان احراز شده است، گفت: ۸۰۰ طرح ارائه شده این شرکت‌ها به صندوق تعیین تکلیف شده‌اند که از این میزان ۳۰۰ طرح مورد قبول قرار نگرفتند و ۵۰۳ طرح از سوی صندوق مصوب شد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون به این طرح‌ها حدود ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارائه شده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: در حال حاضر طرح‌های مربوط به حوزه زیست فناوری بیشترین طرح‌های ارائه شده به صندوق نوآوری و شکوفایی هستند و ۱۷ درصد ریالی مصوبات این صندوق را به خود اختصاص داده‌اند.

سلطانی اضافه کرد: طرح‌های مربوط به مهندسی پزشکی، الکترونیک و فناوری اطلاعات نیز در رده‌های بعدی طرح‌های ارائه شده و مصوب این صندوق قرار دارند.

وی بیان کرد: ۳۳ درصد ریالی مصوبات صندوق نوآوری و شکوفایی مربوط به حوزه سلامت است که این آمار نشان می‌دهد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه‌های پزشکی کمتر با مشکل بازار فروش مواجه هستند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: بازار مربوط به دستاوردهای پزشکی برعهده وزارت بهداشت است، بنابراین این وزارتخانه می‌تواند میزان استفاده از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های پزشکی را مدیریت کند، اما دیگر وزارتخانه‌ها نمی‌توانند چنین برنامه‌ریزی داشته باشند.

سلطانی با اشاره به تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: در این صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان وام قرض‌الحسنه تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان و سود ۴ درصد برای نمونه‌سازی‌های صنعتی، ثبت پتنت‌های داخلی و بین‌المللی و تست بازار ارائه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین به شرکت‌های دانش‌بنیان وام با سود ۴ درصد تا سقف ۱۰ میلیارد تومان و لیزینگ خرید محصولات ارائه می‌کنیم.

سلطانی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی به هیچ وجه به نهادهای دولتی و شبه‌دولتی تسهیلات ارائه نمی‌کند، گفت: این صندوق تنها موظف به ارائه تسهیلات به بخش خصوصی است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به ماده ۶ قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: این ماده هنوز عملیاتی نشده، زیرا بر اساس آن دستگاه‌های اجرایی موظفند درصدی از خرید خود از کشورهای خارجی را به عقد قرارداد تحقیقاتی و اعطای گرنت به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دهند تا شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند در حوزه تجهیزاتی که این دستگاهها احتیاج دارند، تحقیقات انجام دهند.

وی اضافه کرد: با اجرای این قانون بسیاری از مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان رفع می‌شود زیرا برخی از این شرکت‌ها در مرحله انجام تحقیقات هستند و صندوق نمی‌تواند در این مرحله به شرکت‌ها تسهیلات ارائه کند.

سلطانی تاکید کرد: مشکل اصلی برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان این است که نمی‌توانند گرنت پژوهشی دریافت کنند، بنابراین از صندوق نوآوری و شکوفایی تقاضای تسهیلات دارند، اما ما تسهیلات را برای تجاری سازی و ورود فناوری به بازار ارائه می‌کنیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد: همچنین ما به دانشگاهها پیشنهاد کرده‌ایم تا با شناسایی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی که کاربردی هستند، بستر ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان را برای دانشجویان فراهم کنند و صندوق نیز به عنوان سرمایه‌گذار و سهامدار نیز به این شرکت‌ها ملحق می‌شود؛ بنابراین دانشگاه، صندوق نوآوری و دانشجو به عنوان سهامدار شرکت شناخته خواهند شد.

وی گفت: بعد از چند سال فعالیت این شرکت‌ها، صندوق از سهامداری آنها خارج می‌شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا