به تازگی متخصصان فعال در مرکز دارپا (DARPA) خبر از تولید اعضای مصنوعی جدیدی داده اند که دارای حس مشابه با حس لامسه انسان است. محققان این مرکز موفق به یک نوع خاص از ساخت دست مصنوعی شدند که به کاربر آن احساسی شبیه به حس لامسه می دهد. این محصول در آزمایش های انجام شده نیز به خوبی قابلیت های خود را به اثبات رسانده است.
برای آزمایش این محصول از مشارکت کنندگان خواسته شده بود که بدون نگاه کردن به دست مصنوعی بگویند که اکنون کدام یک از انگشتانشان لمس شده است. در نتیجه این آزمایش مشخص شد که تقریبا در تمامی موارد، کاربر به خوبی قادر به تشخیص گزینه صحیح بود.
یکی از اجزا اصلی این دست مصنوعی که کاملا با دستور ذهن کنترل می شود، موتور گشتاور حساس به فشاری است که مستقیما به مغز انسان متصل شده است. هر زمان که کاربر با استفاده از این دست چیزی را لمس می کند، این موتور سیگنال هایی به مغز ارسال می کند که مشابه با سیگنال های لامسه است.
مسلما این دستگاه تا ایجاد حس واقعی لامسه برای کاربر هنوز هم فاصله زیادی دارد. شایان ذکر است که حسگرها تمام این دست را پوشش نداده اند و فقط در مناطق خاصی وجود داند. در حال حاضر نقاط ضعف فراوانی در این نمونه وجود دارند که موجب می شود تا نتوان آن را با امکانات لمس کامل موجود در دست انسان مقایسه کرد.
یکی از مشکلات اصلی در این زمینه این است که این حسگر ها نمی توانند دما یا دیگر مشخصات یک جسم را تشخیص داده و از یک دیگر تفکیک کنند. با این وجود لازم به ذکر است که ساخت این دست مصنوعی، قدم بزرگی در جهت پیشرفت فناوری اندام های مصنوعی با قابلیت مشابه با کارکرد اصلی آنها است. هر چند که تولید انبوه این فناوری و ورود آن به بازار زمان بر است اما با کمک آن افراد نیازمند می توانند امید لمس دوباره اجسام را بار دیگر به دست بیاورند.
No tags for this post.