این باور که شهد ذرت فروکتوز بالای فرآوری شده برای سلامتی مضر و عامل ایجاد چاقی و دیابت است، باعث شد تا تیم تحقیقاتی وزارت کشاورزی آمریکا(یو. اس. دی. ای.) این ماده را مورد بررسی و آن را با عسل طبیعی مقایسه کند.
تیم تحقیقاتی به مدت دو هفته به داوطلبان روزانه مقداری از سه شیرین کننده یعنی عسل، شکر، و شهد ذرت با فروکتوز بالا دادند و سپس قند خون، انسولین، کلسترول، و فشار خون 55داوطلب را اندازه گیری کردند.
تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسید که هر سه شیرین کننده تاثیر مشابهی دارند.بیشتر موارد تغییری نشان دادند و چربی خون، که یکی از عوامل موثر بیماری های قلبی است، با هر سه شیرین کننده بالا رفت.
سوزان ک. راتس، متخصص تغذیه یو. اس. دی. ای. و یکی از سه محقق این پروژه، در این باره می گوید:عسل ماده ای طبیعی است، اما شکر و شهد ذرت با فروکتوز بالا از نیشکر و ذرت گرفته می شود و ما می خواستیم تفاوت آنها را کشف کنیم، اما در واقع هر سه شباهت بسیار زیادی به هم دارند.
وی افزود:هر سه شیرین کننده مورد بررسی قرار گرفته شامل فروکتوز و گلوکوز هستند، میزان فروکتوز هر سه ماده نیز تقریبا برابر است.
به گزارش ایرنا از روزنامه واشنگتن پست، میزان فروش شهد ذرت فروکتوز بالای فرآوری شده در سال های اخیر رو به افول بوده است که دلیل اصلی آن تصور مشتریان در مورد ناسالم بودن آن در مقایسه با دیگر شیرین کننده ها است. این در حالی است که تحقیقات انجام شده در سال های اخیر سندی مبنی بر ناسالم بودن این محصول در مقایسه با دیگر شیرین کننده ها ارائه نکرده اند.