موفقیت جراح ایرانی؛زنده نگه داشتن قلب در خارج از بدن امکانپذیر شد
پروفسور عباس اردهالی مخترع این دستگاه شب گذشته در نشستی در جمع خبرنگاران به تشریح کار این دستگاه پرداخت و گفت:با استفاده از این دستگاه امکان حمل قلب دهنده از نقطه ای به نقطه دیگر در کشور و خارج از کشور فراهم می شود .
وی اضافه کرد: این دستگاه بیشترین ساعتی که توانسته قلب انسان را پس از خارج کردن برای پیوند زنده نگه دارد حدود 9 ساعت و 56 دقیقه بوده و ممکن است تا 24 ساعات نیز امکان پذیرباشد.
اردهالی اظهار کرد: ساخت این دستگاه در جهان برای نخستین بار صورت گرفته و تاکنون درتاریخ پزشکی اختراع چنین دستگاهی ثبت نشده است.
وی با اشاره به اولین پیوند قلب در جهان که در سال 1968 انجام شد، گفت:مدت زمان امکان زنده ماندن قلب در بیرون از بدن بین 4 تا 6 ساعت بود که آن هم در یخ نگهداری می شد تا امکان انجام عمل پیوند از فرد دهنده به گیرنده فراهم شود.
رییس بخش پیوند قلب و ریه دانشگاه یو سی ال ای آمریکا در باره کاربرد این دستگاه توضیح داد:استفاده از این دستگاه هنگامی صورت می گیرد که قرار است فردی در فاصله دوری پیوند قلب شود که در این صورت پیش از اینکه قلب اهدا کننده را از بدن وی خارج کنیم یک لیتر خون از وی گرفته و قلب را در این دستگاه قرار می دهیم و با جریان خونی که از خودش گرفته ایم قلب را برای مدت 10 ساعت می توانیم گرم و زنده نگه داریم.
به گفته وی این دستگاه در آینده نزدیک به تایید FDA آمریکا خواهد رسید.
اردهالی توضیح داد:جوان ترین عمل پیوند قلب در جهان اختصاص به نوزاد یک روزه آمریکایی و مسن ترین پیوند شونده قلب نیز مرد 77 ساله ای در آمریکا بود که 10 سال پیش پیوندقلب شدند که مدت ها پس از پیوند زنده مانند.
وی اضافه کرد:سالانه در آمریکا حدود 100 پیوند قلب و 80 پیوند ریه در یکی از بزرگترین مرکز پیوند قلب و ریه آمریکا انجام می شود.
به گفته وی نکته مهم در دنیای پیوند کمبود دهنده است و صدها نفر در ایران منتظر پیوند قلب و ریه هستند و این دستگاه می تواند در آینده جان بسیاری از انسان ها را نجات دهد.
اردهالی اضافه کرد:در حال حاضر در آمریکا برای افرادی که پیوند صورت می گیرد حدود 50 درصد آنان 10 سال بیشتر عمر می کنند که البته در ایران بسیاری از پیوند ها با موفقیت صورت می گیرد.
وی از نارسایی قلبی به عنوان یکی از مشکلات عمده بیماران قلبی در جهان نام برد.