هادی شیرزاد در جمع هیات رییسه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، از تعامل با مراکز و دانشگاه های کشور خبر داد و افزود: در حوزه تحقیقات تلاش می کنیم تا برای پلیس کشورهای منطقه الگو باشیم.وی ادامه داد: این مرکز افراد را مدیریت و هدایت می کند و جشنواره ها و همایش ها از طریق امور نخبگان برگزار می شود.
شیرزاد گفت: از سال 1373 مرکز تحقیقات و مطالعات ناجا با هفت مرکز تحقیقات کاربردی شروع به فعالیت کرد و در سال 93 با تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیات امناء و به ریاست وزیر کشور، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه این پژوهشگاه سه پژوهشکده و تعدادی گروه دارد، افزود: یکی از مراکز این پژوهشگاه، مرکز امور نخبگان، نوآوری ها و رقابت های علمی است که با توجه به دستورالعمل ستاد کل نیروهای مسلح به مشمولان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، به پروژه های تحقیقاتی که ارائه می دهند از دو تا 16 ماه کسر خدمت می دهد.
رییس پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا ادامه داد: پژوهشکده های مدیریت راهبردی انتظامی و جغرافیای انتظامی، غیرصنعتی بوده و پژوهشکده صنعت و فناوری نیز کار صنعتی می کند که این نشان می دهد در ناجا تحقیقات صنعتی و غیرصنعتی در پژوهشگاه انجام می شود.
شیرزاد در معرفی مرکز اسناد و ترویج دانش نیز گفت: این مرکز، تاریخ نگاری پلیس را عهده دار است و علاوه بر کار پژوهشی، ثبت وقایع پلیسی را انجام می دهد.
به گفته این مقام انتظامی، سه معاونت «پژوهش»، «طرح و برنامه و توسعه منابع» و «توسعه و مدیریت دانش» از دیگر بخش های این پژوهشگاه است.
شیرزاد درخصوص نقشه راه دانش افزود: سند راهبردی نوشته شده و دانش نوین پلیسی نیز از سال 73 آغاز شد و امروز شاهد تحقق پلیس دانش بنیان هستیم. تمام تحقیقات دانش پلیسی در این پژوهشگاه مدیریت می شود و امید است با اجرای اهداف خود، بتوانیم برای پلیس های منطقه الگو باشیم.
وی تصریح کرد: پژوهشکده مدیریت راهبردی انتظامی، 27 مرکز تحقیقات کاربردی ستادی را از جمله پلیس های تخصصی (مواد مخدر، آگاهی، راهور ) که دارای مرکز تحقیقات کاربردی هستند و در شمار این مراکز قرار دارند، مدیریت می کند، پژوهشکده جغرافیای انتظامی نیز مدیریت 33 دفتر تحقیقات کاربردی استانی را بر عهده دارد.
رییس پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا افزود: پروژه های تحقیقاتی از طریق پژوهشکده های فوق در قالب پرسشنامه به رده های تحقیقاتی کل کشور هدایت و در نهایت مدیریت می شوند که از پتانسیل های موجود در سازمان بوده و براین اساس حوزه بندی های مطالعاتی در دوره زمانی مشخص تعیین و با دعوت از استادان و صاحبنظران دانشگاهی، اعتبار بخشی می شود.